Vizita za živali
2804 ogledov

Odšel je Roger, strašni kenguru

Kenguru Facebook
Poslovil se je verjetno najbolj slaven kenguru na svetu.

Kenguru Roger je bil zadnjih nekaj let senzacija po vsem svetu. Vse se je začelo pred tremi leti, ko so o njem zaokrožile fotografije in videi, saj je imel pri dveh metrih višine in okoli 90 kilogramih postavo, ki bi mu jo lahko zavidal marsikateri bodibilder. Rad se je nastavljal objektivu, ob tem pa kazal svoje napete bicepse, polno oprsje in izstopajoče ožilje.

Avstralija Nenavadno Vizita za živali Tako ga je prestrašil dvometrski mišičasti kenguru

Bal se ga je celo njegov oskrbnik in krušni "oče" Chris 'Brolga' Barnes, ki je le nekaj tednov starega Rogerja našel leta 2006 ob cesti poleg povožene matere. Vzel ga je v zavetišče za kenguruje, ki ga vodi, in od takrat se je med njima spletla prav posebna vez. Če ga je sprva lahko Barnes še crkljal in se igral z njim, je v Rogerju z leti prevladal živalski nagon in si je s svojo močjo priboril mesto alfa samca v tropu, ki ga je ljubosumno varoval pred vsemi. 

Roger kenguru | Avtor: Facebook/The Kangaroo Sanctuary Alice Springs Facebook/The Kangaroo Sanctuary Alice Springs

Barnesu je tako nekoč iz rok pograbil kovinsko vedro in ga zmečkal kot da je iz papirja, svojega oskrbnika pa je tudi pogosto preganjal naokoli po zavetišču. Nekoč se je končalo tako, da mu je z močno brco huje poškodoval koleno. O Rogerju je bilo posnetih več oddaj, med drugim tudi na National Geographicu.

Roger se je umiril šele pred kakima dvema letoma, ko je mesto alfa samca prepustil mlajšim, sam pa znova postal pohleven kenguru in se upokojil. Od takrat je živel mirno življenje, bolehal je tudi za artritisom. V petek je poginil. Dočakal je 12 let.

Chris Barnes je na Facebooku objavil vest in se v ganljivem videoposnetku poslovil od Rogerja, za katerega pravi, da je imel izredno polno življenje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:53 10.december 2018.

    Ljudje si preveč prilaščajo divje živali,vse hočejo imet za hišne ljubljenčke,bolani do amena

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 14:32 09.december 2018.

    R.I.P. Roger! Če bi imel srečo živeti v naravi, bi živel krepko preko 20 let. Tvojih kolegov je še tam okoli 2.6 milijona, medtem ko jih je bilo pred prihodom Pomijev več kot 37 milijonov. Vseh vrst kengurujev pa je ...prikaži več v Avstraliji blizu 50 milj.