Vizita za živali
1668 ogledov

Tako ga je prestrašil dvometrski mišičasti kenguru

Avstralija Gregor Prebil
Jackson Vincent, 27-letni vrtnar iz zahodne Avstralije, je med sprehajanjem psa prišel iz oči v oči z nenavadno velikim kengurujem ...

Lokalnim medijem je ob tem dejal, da se ponavadi v bližini divjih živali počuti dobro, tokrat pa ga je srečanje z izjemno mišičastim in dva metra visokim kengurujem prestrašilo, ko se je ta začel približevati njemu in njegovi psički Dharmi.

Jackson je na orjaškega sesalca naletel, ko se je ta kopal v reki Margaret. "K temu potoku hodim že od malih nog in na tem ozemlju so vedno bili kenguruji. Sprehajal sem psa in zagledala sva ogromnega kenguruja, ki je stal v vodi. Še nikoli nisem videl kenguruja tako stati v vodi. Sprva sva videla le njegovo glavo. Bil je eden največjih, kar sem jih kdaj videl. Ko sem tekel okoli njega in ga fotografiral, se je približal in takrat sem spoznal, da gre proti meni in da je resnično velik," je lokalnim medijem dogodek opisal Jackson. Po njegovih besedah je bil višji od njega in naj bi bil visok okoli dva metra in imel približno sto kilogramov.

Redko napadejo ljudi

"Njegovi kremplji so bili res veliki – bili so tako dolgi kot moje roke. Zame je bilo to bolj strašno od njegovih mišic. Izgledalo je nevarno. Nikoli še nisem videl tako defenzivnega kenguruja – vsekakor je bilo videti, kot da se prsi," je dejal Jackson, ki je fotografije kenguruja objavil na Facebooku, kjer so v trenutku postale viralne.

Kenguruji veljajo za krotke živali, ki se prestrašijo ljudi, a lahko včasih odreagirajo precej nepredvidljivo. Ljudi lahko tudi napadejo, a so takšni primeri precej redki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice