Vizita za živali
2171 ogledov

Psa so jim vrnili po osmih letih

Tačke
Družinica je po več kot osmih letih lahko znova objela svojega kosmatinca Jasperja.

Jasper je bil pred osmimi leti živahen štiriletni kuža, ki je pogosto zahajal s posesti in pohajal naokoli. Po nekaj pretečenih kilometrih se je vedno vrnil domov k svoji družinici v Louisiani.

Tanja Vidergar Intervju Vizita za živali Tanja Vidergar: "Česa takega si človek ne more predstavljati niti v najhujši nočni mori!"

Pred osmimi leti je prav tako odšel na sprehod, a se ni več vrnil. Njegova družina je bila obupana, iskali so ga po okolici, a ga niso našli. Predvidevali so, da je poginil.

"Pred nekaj dnevi so nas poklicali iz zavetišča za živali v Hustonu. Ko so mi povedali, da so našli Jasperja, nisem mogla verjeti," je za Click 2 Houston povedala lastnica Tiffany Hendry.

Izkazalo se je, da je Jasperja osem let nazaj posvojila družina iz Lousiane, ki pa se je čez čas skupaj s psom preselila v Houston. Ti so nato 12-letnega kosmatinca oddali v zavetišče, saj zanj niso mogli več skrbeti. Ko so tamkajšnji uslužbenci preverili čip Jasperja, so ugotovili, da gre za pogrešanega psa iz Louisiane.

Ko se je Jasper vrnil domov, je bil njegova prva postaja fotelj, kjer se je dolgo crkljal s skrbnico.

Komentarjev 3
  • asmas1965 18:17 09.januar 2019.

    to se ni zgodilo pri nas.Trumpovci še za svoje mulce ne vedo kje se potikajo kaj šele za pse in ostale živali Se pa popolnoma strinjam s teboj,zakaj neki sem moral plačati čipiranje svojega nemškega ovčarja ,če ga pa potem ...prikaži več ne znajo izslediti.Očitno je čipiranje namen kaznovati lastnika če mu pes pobegne oz na kakšen drug način škoduje okolici.Vsaj pri nas to 100% drži

  • Snežinko 17:27 09.januar 2019.

    Če bi bili zakoni pravilno urejeni bi take "posvojitelje "konkretno kaznovali. Namreč, pes je imel čip. Če ga najdeš na cesti greš do veterinarja ali zavetišča, da poskusijo ugotoviti lastnika, ne pa ga kar "posvojiš". Skrajno neodgovorno, ozkogledano in egoistično dejanje.

Sorodne novice