Vizita za živali
1947 ogledov

Razrešili skrivnost o njegovi smrti

Veliki beli morski pes se ne razlikuje od serijskega morilca, saj svoje žrtve po Žurnal24 main
Za njegovo smrt obsodili in kaznovali ribiča.

Lansko poletje se je v Kaliforniji odprla kazenska preiskava zaradi smrti na videz zdravega in velikega belega morskega psa, piše Live Science. Ustrelil in ubil ga je ribič Vinn Pham iz San Joseja, ki mu je bila izrečena globa v višini 5.000 dolarjev in dodeljena pogojna kazen za dobo dveh let. Organi so odredili tudi uničenje njegovega strelnega orožja, s katerim je ubil zaščiteno vrsto.

Morski pes je v dolžino meril kar 2,7 metra. Razprava o njegovi smrti se je razvnela po tem, ko je njegovo truplo naplavilo na obalo. Mrtev morski pes je postal predmet obsežne kazenske preiskave, saj so beli morski psi ogrožena vrsta in se jih brez posebnega dovoljenja ne sme ubijati.

Grenlandski morski pes Rekorder Svet Ta morski pes živi tudi 400 let Šok Vizita za živali Morski pes naenkrat skočil na ladjo, sledilo je tole

Našli krivca za njegovo smrt

Med obdukcijo morskega psa so našli tri metke, strelne rane so bile pred obdukcijo nevidne. Zato so organi pregona sprva mislili, da je na videz zdrava žival umrla naravne smrti.

Tri dni po obdukciji so prejeli anonimno prijavo o tem, da je za smrt morskega psa kriv član komercialne ribiške ladje. Anonimka je razkrila tudi lovno lokacijo plovila. Organi so tako opazovali dano lokacijo, zvečer se je omenjena ladja res pojavila in na prijavljeni lokaciji odvrgla mreže. Ko so organi ob vrnitvi posadke na kopno pregledali ladjo, so našli pištolo, ki je sovpadala z metki. Po pogovoru s posadko, je Pham sam priznal, da je ustrelil morskega psa, ko je ta plaval blizu njegove mreže.

Phalm lahko kljub kazni nadaljuje z ribolovom.

Fotografija je simbolična.

Komentarjev 1
  • lado16 16:35 29.januar 2019.

    ČLOVEK,NAJBOLJ SPREVRŽENA PODVRSTA NEKE AMEBE ! NEVREDEN RAZMNOŽEVANJA !!! ČE GA NEBI BILO ,BI BI BIL RAJ NA TEM PLANETU!!! AMEN !!