Vizita za živali > Svetovalnica
2811 ogledov

To je najpogostejša napaka novih pasjih skrbnikov

Pes
1/8
Priznana slovenska kinologinja o najpogostejši napaki pasjih skrbnikov.

"Najpogostejša napaka, ki jo naredi novi skrbnik, so prevelika pričakovanja, ko mladiček pride domov," opozarja kinologinja Mojca Sajovic.

Zelo narobe je po njenih navedbah že to, da gre iz legla pred desetim tednom starosti. "Najnovejše raziskave potrjujejo moje prepričanje, da se mora mladič v leglu pred odhodom naučiti veliko stvari. Nekaterih stavri ga ne more naučiti lastnik, na primer socialnega vedenja ali zadržanja ugriza. Tega vedenja se lahko nauči v družbi sorojencev in psice matere," pojasnjuje.

Pes Velike oči Vizita za živali Tako psi manipulirajo z nami

Dodaja, da je prav tako ob prihodu pasjega mladiča potrebnega nekaj znanja in veliko potrpežljivosti: "Nekateri mladički se učijo hitro, drugi počasneje, vsi pa potrebujejo predvsem dobre izkušnje in čim manj stresno okolje. Pes se v stanju stresa namreč ne more učiti, kot človek ne," dodaja.

O tem, koliko sprehodov potrebuje pasji mladič, kako ga hranimo, kako premagamo težave s čistočo in še veliko drugega, bo Mojca Sajovic pojasnila v strokovnem predavanju v torek 19. decembra ob 18.00 v Knjižnici Prežihov Voranc.  

Vizita za živali Stres: Tudi psi imajo težave s spanjem

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.