Vizita za živali
3844 ogledov

Toliko prehodijo skrbniki psov

Pes na snegu
1/2
Skrbniki psov v številkah. Res zanimivo branje ...

Skrbniki psov v Veliki Britaniji med sprehodi na leto v povprečju prehodijo več kot 1.600 kilometrov, psu 2.080-krat vržejo palico ali kakšen drug predmet in svojega štirinožca po imenu pokličejo 3.120-krat, je pokazala raziskava, ki so jo naročili v podjetju Harringtons. 

Posledica sprehajanja psa je tudi 1.040 pogovorov z drugimi ljubitelji živali. Sprehajanje psa pa vodi tudi v spore, kdo v družini je na vrsti, da štirinožca odpelje na svež zrak. Kot ugotavlja raziskava, naj bi se skrbniki v povprečju dvakrat na dan sprli o tem, kdo je na vrsti, da psa vodi na sprehod, kar je kar 1040-krat v enem letu, je poročal The Independent.  

24 odstotkov skrbnikov psov meni, da je sprehajanje psa idealna priložnost, da se pogovorijo s svojimi otroki - proč od različnih domačih distrakcij, 64 odstotkov pa jih sprehajanje izkoristi za krepitev vezi s svojim štirinožcem.  

Maltežani Seznam Vizita za živali Te pasme psov ne puščajo dlak

Deset sprehodov na teden

Raziskava, v kateri je sodelovalo 2.000 skrbnikov psov, je ugotovila še, da skrbnik psa v povprečju odpelje na deset sprehodov na teden. Pri čemer naj bi sprehod trajal 34 minut oziroma približno 3 kilometre.  

Deset odstotkov vprašanih je odgovorilo, da se vedno sprehaja po isti poti, eden izmed dvajsetih pa pot spremeni enkrat na leto. 

Odgovori skrbnikov so pokazali, da imajo pse na povodcu polovico sprehoda, drugo polovico pa se psi prosto sprehajajo. 25 odstotkov skrbnikov svojega psa nikoli ne spusti s povodca.     

89 odstotkov skrbnikov psov uživa v sprehodih, 39 odstotkov pa jih je priznalo, da jim pomanjkanje časa preprečuje, da bi se s svojim psom pogosteje odpravili v naravo.  

Pes Pozimi Vizita za živali To počne 56 odstotkov skrbnikov psov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.