Vizita za živali
27 ogledov

Weekend Media Festival predstavlja najnovejše tehnologije

Weekend media festival Weekend media festival
Blockchain – revolucionarna tehnologija, ki bo spremenila svet.

Od 22. do 25. septembra Weekend Media Festival ne bo le kraj, kjer se bodo predstavili zanimivi gostje in govorniki, ampak tudi platforma za predstavitev najnovejših idej. Ena od njih je tudi revolucionarna tehnologija „blockchain“, v katero investitorji danes tudi največ vlagajo.

Si predstavljate svet, v katerem rojstni list, poročni list, ali katerikoli drug dokument lahko dobite kadarkoli, kjerkoli in to zastonj? To je možno s tehnologijo blockchain, ki za seboj skriva univerzalno internetno valuto bitcoin. Čeprav je uporaba blockchaina najbolj poznana pri valutnem poslovanju, so možnosti za njen razvoj veliko večje in imajo potencial povsem spremeniti svet okoli nas. Banke in različni skladi so v razvoj tehnologije investirali že več milijard dolarjev.

Najboljših 40 finančnih ustanov veliko vlaga v blockchain tehnologijo, ker omogoča varen in pregleden način sledenja lastništva, pospešuje transakcije in zmanjšuje možnosti prevar. Čeprav še vedno niso povsem jasni standardi povezani z blockchain tehnologijo, se v njeno mrežo lahko vključi kdorkoli z osebnim računalnikom ali manjše skupnosti, ki želijo sodelovati. Blockchain ne pozna meja, vsi, ki se priključijo, pa lahko nemoteno komunicirajo drug z drugim.  

Kakšne so priložnosti blockchaina? Kdo se ukvarja z blockchainom? Kako deluje? In najpomembnejše, kako bo to vplivalo na naša življanja? Vse to vam bo razkrila zanimiva okrogla miza, ki predstavlja hrbtenico 9. Weekend Media Festivala, največjega komunikacijskega festivala v jugovzhodni Evropi, ki bo potekal pod pokroviteljstvom Adris grupe u prekrasnem Rovinju.