Vizita za živali
7146 ogledov

Zaseženi mladički gredo v posvojitev, cena 230 evrov

mladički
Na posvojitev čaka 107 pasjih mladičkov.

Pasje mladičke, ki so jih policisti pred dnevi našli v tovornem vozilu Italijanov, bo od jutri možno posvojiti, je potrdil Marjan Kerčmar, direktor murskosoboške Veterinarie, veterinarske ambulante, pod okriljem katere deluje zavetišče Mala hiša, kamor so mladičke namestili. Italijana sta mladičke tihotapila iz ene od pasjih farm na Madžarskem, z njimi pa bi lahko zaslužila 60 tisoč evrov. 

mladički Pasje farme Slovenija Med postopkom sta policista zaslišala množično cviljenje

Posvojitelj bo plačal 230 evrov

Gre za 107 mladičkov, za vsakega od njih pa bo posvojiteljem treba odšteti 230 evrov. Kot pravi Kerčmar, toliko nanesejo stroški:  oskrbovalni dan stane 16,63 evra za psička, ostalo pa naj bi se nanašalo na cepljenje, čipiranje, izdajo potnega lista, ...

"Cenik je star že 10 let in ga najdete na naši spletni strani," je zatrdil Kerčmar, ki priznava, da so njihovi stroški višji, kot v nekaterih drugih zavetiščih, čeprav "so v nekaterih zavetiščih tudi višji."  Za primerjavo: prispevek ob posvojitvi v Zavetišču Ljubljana znaša 50,83 evra. Posvojnina v zavetišču Meli center Repče, kamor je všteto cepljenje, čipiranje, uničenje notranjih zajedalcev, pri psicah pa tudi sterilizacija, znaša 77 evrov.

Ker cenika na spletu Male hiše nismo našli, smo Kerčmarja ponovno poklicali, vendar na vprašanja ni bil pripravljen odgovarjati, saj ga nismo poklicali v času uradnih ur, ko je v pisarni. V času uradnih ur se nam sicer v zavetišču, na številko, ki je objavljena na internetu, ni odzval nihče. 

Komentarjev 10
  • Pepe007 07:46 25.september 2018.

    Nekdo pa sedaj ve, kako gre tisto z medom in sekiro. Dvotedensko skrb računajo enako kot četrt bika, za katerega je treba skrbeti 2 leti.

  • manch 21:55 24.september 2018.

    Ali ne dobivajo takšna društva finančnih sredstev od države?

  • jakec1575 21:54 24.september 2018.

    Zgleda da urnal finacirajo napacni viri. Na prvo stran lusne psicke, takoj ko se resno kometira se vedno rak rano slovenije. kuzke na prvo stran in pozabimo na sistemske probleme te države, kjer bi lahko bila placa 300€ visja, ce ...prikaži več bi ljudstvo malo stopilo skupaj.