Vreme
236 ogledov

Sončna nedelja, muhast začetek tedna

Spremenljivo vreme ob morju. Shutterstock
Nedelja bo sončna, začetek prihodnjega tedna pa bodo krajevne plohe in nevihte bolj pogoste.

Zvečer se bo od zahoda oblačnost nekoliko povečala in ponoči bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v severni Sloveniji bo prehodno možen rahel dež. Zjutraj se bo postopno zjasnilo in jutri čez dan bo sončno vreme. Popoldanske plohe bodo malo verjetne, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 14, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske in Kočevske okoli šest, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Enako pri sosedih

Tudi v sosednjih pokrajinah bo jutri sončno, le v Alpah bo del dopoldneva še bolj oblačno, a že večinoma suho. Popoldne bo možna še kakšna kratkotrajna ploha.

Začetek tedna topel s plohami

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla Alpe in bo ponoči oplazila tudi naše kraje. V višinah bo začel od severozahoda k nam dotekati postopno toplejši zrak.

V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne bodo posamezne plohe, predvsem v gorskem svetu lahko tudi kakšna nevihta. V torek se bo oblačnost povečala, predvsem v severni polovici Slovenije se bodo proti poldnevu in popoldne pojavljale krajevne plohe in nevihte. Postopno bo še topleje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice