Vreme
4097 ogledov

Spet nevihte, možna tudi toča. Kako kaže naprej?

Majsko vreme Profimedia
V četrtek pozno popoldan bo naše kraje dosegla hladna fronta, ki lahko ponekod prinese tudi točo. Na sončno vreme bo potrebno počakati še nekaj časa.

Danes bo še večinoma sončno, a bo že proti popoldnevu začela oblačnost predvsem v severni Sloveniji in na območju Dinarske pregrade naraščati. Topleje bo, saj bodo najvišje dnevne temperature od 18 do 22 stopinj Celzija.  Popoldan se bodo v severozahodni Sloveniji začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru razširile nad večji del Slovenije.

Lokalno bodo na območjih Zasavja, Savinjske, Posavja in jugovzhodne Slovenije vmes možne tudi močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi, močnimi sunki vetra in celo točo. Ta predvidoma ne bo presegla premera 3 cm. V krajih z močnejšimi nalivi lahko hitro in močneje narastejo izpostavljeni hudourniški vodotoki. 

V noči na petek bodo padavine razmeroma hitro ponehale, oblačnost pa se bo trgala.

Takšno so obeti, tudi v juniju

Ponoči bodo padavine ponehale, jasnilo se bo, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala megla. Jutri bo na Primorskem jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 stopinj

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo možne krajevne plohe. V noči na nedeljo bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije. Tudi v nedeljo še kaže na spremenljivo vreme z občasnim dežjem.

Kot poročajo meteorologi na portalu ciklon.si, bomo na stabilne vroče dni čakali še nekaj časa, verjetno do sredine junija. Tudi na začetku novega tedna bomo še vedno pod vplivom hladnega zraka in tako se bo končala najhladnejša pomlad po letu 2004. V drugi polovici naslednjega tedna nas bo vendarle precej toplejši zrak, a nič posebnega za začetek metorološkega poletja. Temperature bodo verjetno povečini presegle 25 stopinj, a meteorologi opozarjajo, da stabilnost najbrž ne bo trajala dolgo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.