Vreme
180 ogledov

Zapadlo do 15 cm novega snega

Posledice burje v Novi Gorici
1/5
Bralka
Sneg bo do ponedeljka ponehal. Jutri se lahko pokaže tudi sonce. V jugovzhodni Sloveniji je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) od sobote zvečer do danes opoldne zapadlo do okoli 15 centimetrov snega.

Po napovedih Arsa bo danes ponoči sneženje ponehalo, oslabela bo tudi burja, ki bo povsem ponehala do ponedeljka zvečer.

"V prihodnjih urah pričakujemo občasno sneženje in tako bo vse do jutri zvečer oziroma noči na ponedeljek. Spet bo težišče bolj v vzhodni polovici Slovenije, mnogo bolj kot na zahodu," nam je včeraj povedal dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Janez Markošek.

V naslednjih dneh se bo oblačnost trgala, občasno pa se bodo izmenjevali sonce in oblaki. Še več sonca bo v četrtek, ko se bodo dvignile tudi dnevne temperature. Te bodo v ponedeljek zjutraj od minus 12 do minus sedem stopinj Celzija, na Primorskem do minus štiri, najvišje dnevne pa bodo od minus pet do minus dve, na Primorskem do minus tri stopinje Celzija.

V torek in sredo bodo jutra bolj mrzla, se bodo pa dnevne temperature v torek povzpele povsem blizu ničle, v sredo tudi že nad njo.

Omejitve v prometu

Zaradi burje, ki piha z močjo od 70 do 110 kilometrov na uro, je na regionalni cesti Podnanos - Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse. Na hitri cesti Razdrto - Selo in na regionalnih cestah Selo - Nanos in Vipava - Manče je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na regionalnih cestah Tri hiše - Volčja Draga in Selo - Ajševica pa promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, poroča STA.

Fotografije vremenskih nevšečnosti ali zimske idile nam lahko posredujete s pomočjo spodnjega obrazca.

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:09 13.februar 2012.

    Jest sem že cel teden v kratkih rokavih in japankah,ker tale segrevanje(globalno)je pa res noro!

  • francek 09:45 12.februar 2012.

    MILE ZIME, NADPOVPREČNO VISOKE TEMPERATURE...

  • Bizgec 08:56 12.februar 2012.

    Ne nabijaj. Kot da je cudno, da pozimi snezi.