Zanimivo
39 ogledov

11. Weekend Media Festival: Prihaja najljubši duet Davida Bowieja

11. Weekend Media Festival weekend media festival
Letošnji Weekend je bil posvečen legendarnemu Oliverju Dragojeviću in kraljici soula Arethi Franklin. Na sobotno zabavo z naslovom Weekend Goes Global pa prihaja belgijski duo 2manydjs.

Na 11. Weekend Media Festivalu bo nastopil duo 2manydjs. Belgijca sta bila ena ljubših glasbenih skupin pokojnega Davida Bowieja, sodelovala sta s Kylie Minogue in celo nastopala na njeni rojstnodnevni zabavi. Brata David in Stephan Dewaele, duo 2manydjs, bosta v okviru najboljšega Weekenda, ki poteka med 20. in 23. septembrom, množico ogrela v soboto v nekdanji tovarni cigaret v Rovinju. Origanizatorji pričakujejo več kot pet tisoč obiskovalcev.

Njun album As heard on radio soulwax pt. 2 je cenjeni New York times razglasil za najboljši album leta, zato ni dvoma, da bo 11. Weekend nepozaben. Organizatorji pričakujejo veliko obiskovalcev, med katerimi bo tudi katera od mednarodnih zvezd. 2manydjs sta zaslovela z miksi uspešnic legendarnih skupin kot so Salt'n'nPepa, Destiny's Child in Dolly Parton. V njihovem repertoarju se je znašla celo hrvaška pevka Zdenka Kovačiček. Njeno pesem Elektra sta brata Dewaele uporabila v projektu Waffles.

11. Weekend Media Festival | Avtor: weekend media festival weekend media festival
Diva hrvaške glasbeen scene in eden najboljših jazz in swing pevcev pri južnih sosedih Marko Tolja bo skupaj z Jazz orkestorm HRT-a, ki ga vodi Miron Jauser, otvoril Weekend Media Festival. Obiskovalce bodo skupaj popeljali skozi največje jazz, rock in blues hite in se poklonnili legendarnemu Oliverju Dragojeviću.

V petek na oder prihaja jo Bolestna braća, pionirji hrvaške hip-hop scene. Poskrbeli bodo za malo robustenjši ritem, poln šaljivih rim. Znan duo Baby Dooks in Bizzo bosta s hiti kot so Lovačke priče, Telefon Faki in Patriša zabavala številne ljubitelje hip-hopa in vse ostale, ki so pripravljeni na dobro zabavo.

11. Weekend Media Festival | Avtor: weekend media festival weekend media festival
"Po zanimivih predavanjih in razpravah o trendih v komunikacijski industriji, bomo našim udeležencem zvečer ponudili najboljše zabave. Odločili smo se, da bomo določen del programa posvetili Oliverju Dragojeviću in Arethi Franklin, domačemu glasbeniku in tuji glasbenici, ki sta nas letos žal zapustila. Dejstvo pa je, da njuna glasba ostaja večna. Veseli nas, da bomo prvič gostili svetovno znano ime, kot sta brata 2manydjs. Obiskovalce čaka kombinacija rocka, elektronike, danca in hip-hop glasbe, s čemer bodo zaključili najboljši vikend v letu,“ je povedal Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festival.

Še boljši in še bolj zabaven Weekend vas čaka v nekdanji tovarni cigaret v Rovinju od 20. do 23. septembra, letošnja glavna pokrovitelja pa sta Francija in Nemčija. Kmalu se vidimo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.