Zanimivo
82 ogledov

28. Klic dobrote in Teden Karitas

Dobrodelnost
Od ponedeljka, 26. novembra do nedelje, 2. decembra, bo tudi letos potekal Teden Karitas, osrednji dogodek pa bo kot vsako leto dobrodelni koncert Klic dobrote 2018 v sredo, 28. novembra.

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 26. novembra 2018, do nedelje, 2. decembra 2018. Z geslom "Mladost iz korenin modrosti" nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi. Mladi v družbi iščejo priložnosti, kjer se lahko izkažejo, dobijo svojo vlogo, se učijo in osebnostno rastejo. Starejši pa so povabljeni, da so odprti za ideje, ki jih prinašajo mladi, da jim zaupajo in jih sprejemajo v vsej njihovi enkratnosti. Papež Frančišek je ob sklepu Sinode o mladih rekel, da je treba mlade poslušati, slišati in sprejemati. Če želimo tako delati, je potrebno srečanje. In prostovoljstvo je priložnost za srečanje mladih s starejšimi in vseh skupaj z ljudmi v stiski.

Že 28. dobrodelni koncert Klic dobrote

V Tednu Karitas bo Slovenska karitas 28.11.2018 organizirala 28. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju s pričetkom ob 20.00. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.

Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 458 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

  • Sreda, 28. november 2018: Romanje prostovoljcev in sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo
    Pričetek romanja bo, ob 11.00 z molitvijo ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof msgr. Alojzij Cvikl.
  • Sreda, 28. november 2018: Dobrodelni koncert Klic Dobrote
    Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas tel: (01 300 59 60 ali info@karitas.si) in na vseh Škofijskih karitas.

Teden Karitas se zaključi z Nedeljo Karitas, 2. december 2018, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja.

Na lokalni ravni bodo v Tednu Karitas župnijske Karitas (ŽK) pripravile naslednje dogodke, dneve odprtih vrat ter manjše koncerte. Dogodki so objavljeni na spletni strani Karitas