Zanimivo
2129 ogledov

7 opozorilnih znakov, da je čas za menjavo oken

okna, vgradnja oken
Okna z leti niso več v najboljši formi, njihove napake pa niso več le "lepotne" in lahko puščajo zaskrbljujoče posledice, ki vas stanejo udobja in denarja. Je že čas za menjavo? Da bi odgovorili na to vprašanje, je dobro poznati ključne opozorilne znake.

Že nakup oken za novogradnjo je v poplavi ponudnikov in možnosti, ki jih ponujajo, lahko stresno opravilo. Menjava oken, po tem ko smo v stanovanje ali hišo že vseljeni, pa zveni še manj prijetno. A včasih je menjava nujna in pred resnico si ne splača zatiskati oči – čas je za menjavo oken. Kdaj?

1. Poškodovana okna

Na prvem mestu med opozorilnimi znaki, da je čas za menjavo oken, so vsekakor poškodovana okna. Razpoke ali poškodbe v okenskem okvirju ali pa celo počeno steklo so seveda očitni znaki. Poškodbe se bodo širile še naprej, računi za ogrevanje ali hlajenje bodo vse višji, pri uporabi takšnih oken pa se lahko celo poškodujete. Okna, ki se zaradi poškodb slabo zapirajo, predstavljajo še varnostni problem. Da vas za varnost ne bo več skrbelo, izberite premium varnostna okna Arcont.

2. Nihanje temperature v prostoru

Različni prostori imajo pogosto različno temperaturo, saj temu kljubuje število oken, vrat in pozicija sobe (sončna, senčna). Če pa se temperatura spreminja prehitro in preveč pogosto, je to lahko posledica kakovosti vaših oken in njihovega tesnjenja, pri premočnem soncu pa izberite tudi kakovostna senčila.

3. Moti vas hrup iz okolice

Kakovost vaših oken odloča tudi o tem, koliko zvokov iz zunanjosti bodo zadržala. Visokokakovostna okna, po možnosti s s troslojno zasteklitvijo, ki dobro tesnijo in omejujejo zunanji hrup, bodo zato prva izbira mnogih, ki živijo v mestnih središčih ali prometnih cestah. Ste vedeli, da podjetje Arcont okna & vrata troslojno zasteklitev oken ponuja po ceni dvoslojne?

4. Prepih tudi ob zaprtih oknih

Če kljub zaprtim oknom čutite prepih, vaša okna ne opravljajo več svoje ključne naloge. Ne zadržujejo toplote, povzročajo neugodje pri bivanju in ustvarjajo višje račune za ogrevanje. Nova okna so energetsko učinkovitejša in zagotavljajo višjo kakovost bivanja.

5. Previsoki stroški ogrevanja ali hlajenja

Za ogrevanje pozimi in hlajenje poleti plačujete več kot pričakovano? Morda gre prav za posledico slabega tesnjenja, opisanega v 2. točki. Ne dopustite, da vaš denar zaradi slabih ali dotrajanih oken dobesedno leti skozi okno! Če ste se odločili za prenovo celega objekta v nizkoenergijskega ali pasivnega, naj bodo temu primerna tudi okna.

Okna, vgradnja | Avtor: Profimedia Profimedia

6. Rosenje oken in vlaga v prostoru

Se vaša okna rosijo, v prostoru pa je veliko vlage? Z vašimi okni morda sploh ni nič narobe! Ste vedeli, da je to pravzaprav znak, da okna dobro tesnijo in opravljajo svojo nalog? Poskrbite le, da prostore redno zračite za krajša obdobja (trikrat dnevno do 10 minut), in rosenje se bo nehalo. Če pa imate težave s plesnijo, ki je načela tudi že okenske okvirje, pa je to znak, da bo kmalu treba zamenjati tudi okna. prej pa seveda poskrbite za odstranitev plesni, saj vdihovanje takega zraka ni dobro za zdravje.

7. Obrabljena okna

Povsem možno pa je seveda tudi, da so vaša okna zaradi starosti preprosto – obrabljena. Tudi okna imajo namreč svojo življenjsko dobo. Nova okna bodo svojo nalogo opravljala bolje, vaš doma pa bo videti lepši tako od zunaj kot od znotraj. Še dobro, da obstaja toliko različnih materialov, barv in senčil, da boste zagotovo tudi sami našli svoja nova najljubša okna.

Je čas za menjavo oken?

Ste ob zgornjih točkah prepoznali okna vašega doma? Potem je vsekakor nastopil čas za menjavo. Da bo ta čim manj stresna, se držite zlatih pravil in izberite ponudnika, ki

  • je vreden zaupanja,
  • zna svetovati pri izbiri zasteklitve, okvirjev in senčil,
  • ponuja kakovosten in širok asortiman izdelkov za vse želje in okuse,
  • zagotovi kakovostno, strokovno vgradnjo,
  • ima s ponudbo in vgradnjo dolgoletne izkušnje ter
  • na opravljeno storitev ter okna nudi garancijo.

Vse to vam nudijo v podjetju Arcont okna & vrata. ki že tretje leto zapored dosega mednarodni standard zlate bonitetne odličnosti in spada v platinasti razred bonitetne odličnosti v Sloveniji.

Oglasite se v katerem izmed njihovih salonov, oddajte povpraševanje prek e-obrazca ali se s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 88 31 obrnite na njihovo strokovno prodajno ekipo, da vam svetuje, pomaga pri pravilni izbiri in reševanju težav ter pripravi odlično ponudbo.