Zanimivo
2239 ogledov

Neopredeljeni volivci se odločajo za NSi

NSi
»Slovenska politika naj končno stopi skupaj in nekaj naredi. Dovolj je bilo ukvarjanja s preteklostjo in prerekanja. Čas je, da Slovenija uresniči svoje potenciale in končno zadiha s polnimi pljuči!« se glasi le eden izmed številnih pozivov, ki pred volitvami dajejo vedeti, da ljudje od politike pričakujejo resne spremembe in rešitev ključnih problemov v državi.

 | Avtor: NSi NSi
»NSi je garancija za razvojno usmerjeno vlado, ki se bo ukvarjala s prihodnostjo in reševala realne probleme ljudi,« pravi prvi mož NSi Matej Tonin.

Prav zato bodo nedeljske volitve za Slovenijo prelomne. Na njih se bo odločalo o sestavi prihodnje vlade, ki jo čakajo pomembni izzivi. Kako zvišati plače, da bodo na primer podobne avstrijskim in skrajšati čakalne vrste v zdravstvu? In kako v naši državi končno zagotoviti več pravičnosti? To so le nekatera ključna vprašanja, ki potrebujejo jasen odgovor. Analiza strankarskih programov pokaže, da se je te naloge najbolj resno lotila predvsem Nova Slovenija, ki je na 300 straneh napisala zelo obsežen in zelo konkreten program, s katerim želijo Slovenijo uvrstiti med 15 najboljših držav na svetu po kakovosti življenja. Tudi volilna napoved v zadnjem tednu pred volitvami jim kaže vidno rast podpore, zato bodo očitno pomemben jeziček na tehtnici pri sestavi prihodnje vlade.

 | Avtor: NSi NSi

Je NSi zagotovilo za razvojno vlado?

Očitno so ljudje NSi prepoznali kot tisto stranko, ki lahko Sloveniji prinese pozitivne spremembe in razvoj. Za razliko od drugih strank pa je NSi pred nekaj dnevi presenetila tudi z javno zavezo o svojih obljubah. »Zvišali bomo neto plače za vsaj 50 evrov na mesec, skrajšali čakalne vrste na dopustno raven in pospešili postopke za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja,« se glasijo njihovi trije prioritetni cilji. Če jih do 1.1. 2020 ne bodo uspeli uresničiti, pa bodo iz takšne vlade nemudoma odšli, pravijo.

 | Avtor: NSi NSi

Da v NSi res mislijo resno, so potrdili tudi z javno zavezo in datumom izpolnitve njihovih ciljev.

Matej Tonin: Za uresničitev programa je ključna široka podpora ljudi

Predsednik NSi Matej Tonin je pred dnevi dejal, da program NSi res dobiva številne pohvale, a žal je to po njegovem mnenju premalo. »Če hočemo stvari obrniti v pravo smer, je dober program le dobra osnova. Vsaj toliko kot dober program potrebujemo tudi podporo ljudi, da zastavljene cilje lahko uresničimo,« pravi Tonin, ki optimistično pričakuje razplet nedeljskih volitev in dodaja: »Glas za NSi je glas za prihodnost in razvojno vlado, ki bo Slovenijo popeljala v boljše čase.«