Zanimivo
4387 ogledov

Barcaffe Divino je nova mešanica espresso kave za največje poznavalce

Barcaffe Divino 100% Arabica Atlantic Grupa
Barista in direktor razvoja in zagotavljanja kakovosti kave sta nam zaupala, kako ohraniti svežino kave.

Barcaffe je predstavil novo kavo Barcaffe Divino 100% Arabica, ki je nova espresso kavna mešanica, namenjena vsem ljubiteljem črnega napitka.

Barcaffe barista Gašper Tripin in Krešo Marin, direktor razvoja in zagotavljanja kakovosti kave, sta povedala, da je skrivnost ohranjanja svežine kave predvsem v novi embalaži.

Lična pločevinka, v kateri je modificirana atmosfera, poskrbi, da kava zdrži dlje. Kaj pomeni modificirana atmosfera? Kava je v pločevinki namesto s kisikom, obdana z dušikom, ki omogoča daljšo svežino.

Barcaffe Divino 100% Arabica | Avtor: Atlantic Grupa Atlantic Grupa
"Že kot pakirana, še preden jo odpremo, zdrži dlje časa," je povedal Krešo Marin in dodal: "Kisik in kava ne gresta skupaj. Saj se kava na kisiku hitreje stara, izgublja okus, izgublja aromo … Oksidacija ni dobra za kavo, sploh na dolgi rok. Zato smo v pločevinki poskrbeli za dušik. Z dušikom kavi pomagamo ohranjati svežino, okus. Kava ima zaradi tega plina dlje časa okus po sveže praženi kavi."

Strokovnjaka sta dodala, da so zavedno šli v čisto novo vrsto kave: "Nismo se odločili za staro mešanico in novo embalažo, ampak smo ustvarili povsem novo linijo, ki bo všeč tudi tistim najbolj zahtevnim."

Barcaffe Divino 100% Arabica | Avtor: Atlantic Grupa Atlantic Grupa
Kot je povedal Barcaffe barista Gašper Tripin, je posebnost Barcaffee Divino 100% tudi ta, da so edini na tržišču, ki ponujajo kavo, staro 3 mesece in samo kavo, lanske letine. "Nimamo uvoza kave, ki je stara nekaj let."

In kakšna je najnovejša Barcaffee Divino 100% Arabica, ki jo boste lahko v kratkem času poskusili v nekaterih barih po Sloveniji? "Pri tej kavi je manj kisline. Njen okus je bolj čokoladen, ima tudi cvetlične note. Takšne kave res še nimamo," je povedal Krešo Marin.

Divino predstavlja simfonijo okusov s pridihom jasmina in citrusov z značilnim pookusom po smrekovih vršičkih in žlahtnih začimbah. Je super premium mešanica kave, pakirana v dvo kilogramski pločevinki, ki ohranja dolgotrajno svežino in aromo ter ima daljši rok uporabe. Je zadnja izmed petih receptur v mozaiku mešanic espressa, ki jih je Barcaffe izboljšal marca in tako še nadgradil svoj portfolio okusov.

Formula uspeha

Barcaffe baristi so skozi 5 M formulo: mešanica kave (Miscela), mlinček za kavo (Macinadosatore), aparat za kavo (Macchina Espresso), izkušen barista (Mano), vzdrževanje aparata (Manutenzione) predstavili značilnosti Divina, nato pa je sledila pogostitev in razvajanje s kavnimi koktejli ob prijetni glasbi.

Barcaffe Divino 100% Arabica | Avtor: Atlantic Grupa Atlantic Grupa
Prvi ljubitelji kave navdušeni

"Ponosni smo, da našim gostincem in gostom v lokalih lahko ponudimo to super premium mešanico in tako zadovoljimo najbolj zahtevne poznavalce v svetu kave," je na predstavitvi kave v Barcaffe barista trening centru goste pozdravil direktor prodaje HoReCa Samo Prunk.

Ljubitelji črnega napitka, ki so poskusili Divino, so bili nad njim navdušeni. "Kava je resnično dobra in aromatična. V skodelici kave lahko začutiš njeno svežino. Enkratna je," je povedala ena od obiskovalk, ki je kavo poskusila na uradni predstavitvi.