Zanimivo
1880 ogledov

Bepopovke iskreno o svojih začetkih, težkih trenutkih kariere in prihodnosti

Terme Krka
1/10
Terme Krka
Slavne pevke Bepop, Ana, Alenka in Tinkara, so nazaj na glasbeni sceni. Njihov 'come back' je povzročil pravo evforijo.

Da bi se na nastope čim bolje pripravile, so si rekle Punce, gremo me po svoje in se zapeljale v Terme Dolenjske Toplice. V umetniškem hotelu Balnea so preživele sproščen, zabaven in krepčilen oddih.

Sedemnajst let je že od ikoničnega resničnostnega šova Popstars na Kanalu A. Takrat so se spoznale. "Na prvo avdicijo sem prišla 8. marca, junija smo se že prvič pojavili v javnosti. Potem se je profesionalna ekipa intenzivno ukvarjala z nami, testirali so nas, opazovali, kako se obnašamo, nam urejali imidž, intervjuje, fotografiranja, vadili smo koreografijo," se spominja Tinkara. Bilo je zelo intenzivno obdobje. "Praktično vsak dan smo delale, čeprav je bila Tinkara že zaposlena, jaz in Simon sva bili na faksu, Nejc je bil še mladoleten, Alenka pa tik pred maturo," našteva Ana.

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka

V hotelu Balnea so si odpočile in našle navdih za nove podvige

Punce, gremo me po svoje

Zmagovalna peterica je nastala na Otočcu

Izbrane so bile med tridesetih najboljših. "Za teden dni so nas peljali na Otočec. V hotelu Šport so že sestavljali peterice, preizkušali, celo skozi psihološke teste smo morali iti," se spominja Ana, "še danes imam pred očmi prvo sliko naše peterice. Ko so mene poskusno zamenjali z drugim dekletom, se je energija čisto spremenila. Neverjetno."

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka
Zmagovalno peterico so takrat sestavljali 22-letna Tinkara Zorec iz Celja, danes se po možu Petru piše Fortuna, 20-letna Ana Praznik iz Zagorja ob Savi, 19-letna Alenka Husič iz Ormoža, dekletom pa sta se pridružila še 23-letni Simon Meglič iz Tržiča in 17-letni Nejc Erazem z Mirne.

 

V petek, 20. septembra, je bila že 17. obletnica tragične smrti Nejca Erazma, komaj 17-letnega, nikoli pozabljenega petega člana skupine Bepop.

Pogrešajo Nejca …

Njihova prva pesem je bila Moje sonce, ki je vse do današnjih dni ostala hit. "Glasbo zanjo je napisal Zvone Tomac iz skupine Kingston, besedilo pa Primož Pogelšek, bivši basist iz skupine Nude," razloži Tinkara in nadaljuje: "Jeseni smo izdali drugi singel z naslovom Odpelji me, no, pet dni kasneje pa se je zgodilo … naš Nejc …"

Tišina.

Tinkara: "Minuli petek (20. september) je bila 17. obletnica Nejčeve tragične smrti. Tudi, takrat, ko se je ponesrečil, je bil petek. Tisti dan bi morali kot presenečenje nastopiti na neki prireditvi ... Poklical me je in rekel ’Tinči, še en krog se peljem z motorjem, potem se pa vidimo’, pa se žal nismo več videli." Ana nadaljuje: "Par dni prej si je kupil motor. S prvim denarjem, ki smo ga dobili od organizatorjev."

Spet Tinkara: "Potem nas je nek gospod, še danes ne vemo kdo, poklical in rekel, da je imel nesrečo in da je pri zdravniku. Čez pol ure je sporočil, da je Nejc umrl. To je bil za nas tak šok, da sprva sploh nismo dojeli. Spomnim se, da smo se pred odhodom na nastop zbrali pri Ani doma, njena mama nam je dala pomirjevala. Še danes ne moremo dojeti, da se je to zgodilo. Tako zelo smo bili povezani."

Nejčeva tragedija je Bepopovce za nekaj časa ohromila, potem pa so prav v spomin nanj spet zagrizli v delo. Tinkara: "Čutili smo, da bi Nejc želel, da nadaljujemo. Nismo hoteli nikogar drugega, bil je nenadomestljiv. Štirje smo nastopali še tri leta, izdali tri albume, plus božičnega. V diskografiji imamo 39 komadov. Menda je naš album še vedno najbolje prodajan, če gledamo obdobje samostojne Slovenije."

Skupaj imajo kar osem deklic

Vsaka pesem se enkrat izpoje. "Precej naporno je bilo, bili smo že vsepovsod, jaz sem si želela ustvariti družino ..." pojasni Tinkara, "Še v osem mesecu sem nastopala in skakala po odru," doda v smehu. Danes ima Tinkara kar tri hčerke. "Vsi imamo sama dekleta. Tinkara ima Tajo, Vito in Floro, Ana ima Otjo, jaz dve, Alino in Ano, pa tudi Simon ima dve hčerki. Skupaj imamo kar osem punc," pove Alenka, Tinkara doda: "Najmlajši, Anina in Alenkina, sta stari po tri leta in pol, moja najmlajša jih ima štiri in pol, tako da mamice spet lahko kam gredo. Rekle smo si Punce, gremo me po svoje, in šle. V hotel Balnea."

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka
Leta se jim prav nič ne poznajo, Alenka doda: "Najbrž k temu nekaj pripomore tudi glasba, pozitiven pogled na svet, dobra volja. Smo dobre prijateljice in zelo povezane. Tudi če življenje poskrbi, da kakšna omahne, se spodbujamo. Nikoli se ne prepustimo turobnim mislim!"

Ob vrnitvi prava evforija

Ko so se marca 2017, po 15 letih, skupaj s Simonom znova zbrali za nastop v ljubljanskem klubu Cirkus in oktobra na žuru v Cvetličarni, "smo bili kar v šoku od velike pozornosti," zaupa Alenka, "ljudje so bili povsod!" Tinkara: "A Simon se ne vidi več v tem poslu, me pa bi rade nadaljevale. Simon nam je dal zeleno luč, nas podpira in zdaj gremo same naprej. Na glasbene odre smo se vrnile ženski trio. Naša vrnitev je nepričakovano postala tak bum, da imamo rezervirane nastope že za prihodnje leto."

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka

Poživljajoča moč termalne vode in - prijateljstva

Čutna energija dotika in navdih v hotelu Balnea

Za začetek bodo obudile nostalgijo, "kaj bomo osvežile in skušale obuditi tisto energijo kot nekdaj," pravi Alenka. "Zato smo šle v Terme Dolenjske Toplice, po energijo in navdih," iskrivo doda Ana, "največ nam je pomenilo, da smo nekaj dni lahko dale možgane na off, izklopile telefone in se do sitega naklepetale. Malo smo obujale spomine, uživale smo v bazenih in na negah ..." Alenka nadaljuje: " … tudi v odlični kulinariki, po celo uro smo bile na večerji, ker je bilo toliko dobrega. Kalorije smo sproti kurile v savnah." Tinkara je najbolj uživala v poživljajoči moči masaže Življenje je lepo in čutni energiji dotika. Komaj čakajo, da ponovijo vikend po svoje. Načrtujejo že novembra!

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka

Punce, gremo me po svoje, navkljub vrtincu obveznosti, ker je prijateljstvo dragoceno!