Zanimivo
2758 ogledov

Kako učinkovito proti mastnim lasem, a nežno do konic

Subrina Ilirija
Dobra frizura zahteva svoj čas in napor s krtačo in fenom pred ogledalom. Ali nas lahko še kaj bolj razjezi, ko je dan ali dva pozneje vse fuč in so lasje mastni?

Nega las za mastne lase je po negi proti prhljaju najbolj prodajana na slovenskem trgu. Kdor ima težave s prekomernim mastenjem, neutrudno išče izdelke, ki ponovno umivanje prestavi vsaj za nekoliko časa.

Razlog za mastne lase je v prekomerni tvorbi sebuma na lasišču. Ko žleze lojnice pri koreninah las izločajo preveč sebuma, to povzroči mastenje las. Vzrokov za povečano izločanje sebuma je več: stres, nezdrava prehrana, hormonske spremembe (puberteta, nosečnost, menopavza …) ali pa tudi vpliv letnih časov in okolja, kot je onesnaženost. Včasih pa je vzrok tudi napačna nega las. To vključuje umivanje las z vročo vodo, kjer toplota pospeši izločanje maščob, uporaba prevelike količine balzama, ki ga slabo izperemo, lahko pa tudi prepogosto umivanje las. Ko je lasišče preveč suho in razdraženo zaradi pogostega umivanja, v obrambi izloča še več sebuma. Obenem pa pogosto umivanje izjemno izsuši konice, kar spodbuja lomljenje las. Še posebej, ko so lasje daljši, barvani ali redno obdelani s fenom ali likalnikom, so lahko zelo čistilni šamponi preveč agresivni.

Subrina | Avtor: Ilirija Ilirija
Naravni pomagalci

Rešitev nudijo moderni izdelki, ki so prijazni do lasišča in obenem učinkovito odstranjujejo maščobo, hkrati pa vlažijo konice las in ohranjajo njihovo vitalnost. Kot posebej učinkovita se je izkazala uporaba gline. Glina je poznana že kot zelo uspešna rešiteljica pri nečisti koži. Gre za naravno, z minerali bogato snov, ki deluje čistilno, razstrupljevalno in zdravilno. Glina je znana kot naravni magnet za nečistočo in je zato tudi posebej primerna za nego mastnih las in lasišča.

Subrina | Avtor: Ilirija Ilirija
Najnovejši izdelek z glino na kozmetičnih policah nudi blagovna znamka Subrina, ki je predstavila šampon in balzam Subrina Clean & Moisture za normalne do mastne lase s suhimi konicami. Linija vsebuje kombinacijo kar treh vrst gline, ki lase in lasišče temeljito, a nežno očisti.

Zdaj je treba pa poskrbeti še za konice, ki so pri tankih laseh, ki se prej zmastijo, največkrat suhe in krhke. Subrina Clean & Moisture izkorišča lastnosti rdeče alge, ki je zmožna preživeti v ekstremnih vremenskih okoliščinah, kot je UV sevanje in sušne razmere ob oseki. Vsebovani izvleček v šamponu in balzamu pomaga pri zadrževanju vlage v lasu. Las postane odpornejši in vidno bolj zglajen ter prožen.

Mastni lasje so res nadloga, ampak v boju proti njim bomo uspešnejši z optimalnimi produkti, ki so nežni do las in lasišča ter učinkoviti proti maščobi.

Subrina | Avtor: Ilirija Ilirija