Zanimivo
78 ogledov

Kamnik se bo razcvetel kot Arboretum Volčji Potok

TIC Kamnik
Kamnik in Slovenija se lahko pohvalita z izjemno visoko "kulturo cvetja".

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Arboretum Volčji Potok ter Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije s podporo Slovenske turistične organizacije in Občine Kamnik pripravlja prireditev IGRA ROŽ , ki bo potekala od 25. maja do 3. junija 2018 v Kamniku in Arboretumu Volčji Potok.

Osrednji del dogajanja bo državno tekmovanje v cvetličarstvu , ki ga vodi Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Sedem tekmovalcev se bo pomerilo v izdelovanju treh segmentov: velika forma kot nadgradnja obstoječe infrastrukture z naslovom Mesto pod Alpami, poročnega šopka z naslovom Poroka v Alpah, prosto vezanega šopka Poletje v Alpah in pogrinjka Planšarska malica. Ocena je, da bo v instalacije vgrajenih pol milijona cvetov , kar bo tudi odlična promocija cvetličarskega poklica.

Najboljše cvetličarje bo razglasila tri članska mednarodna komisija , v kateri bodo Franci Landeker, priznani slovenski cvetličar in sodnik, Annemie Duchateau, mednarodna sodnica in lastnica cvetličarne s 100 letno tradicijo v službi tudi Belgijske kraljeve hiše, Mariola Miklaszevska, lastnica prestižne in priznane cvetličarske akademije v Varšavi, na kateri so se šolali številni poljski cvetličarski prvaki in imetniki prestižnih priznanj Evropskih cvetličarskih tekmovanj. Poleg strokovne žirije pa bo posebno nagrado podelila še medijska komisija , ki jo bodo sestavljali pevki Saša Lendero in Maja Oderlap ter radijski voditelj Tony Carter.

Razglasitev najboljših cvetličarjev v državi bo potekala v soboto, 26. maja, ob 19. uri. Slavnostni govornik bo njegova ekscelenca gospod Bart Twaalfhoven, veleposlanik Kraljevine Nizozemske. Vse tekmovalne teme bodo razstavljene do 3. junija.

V Arboretumu Volčji Potok pa bodo na voljo različne delavnice , ogledali pa si boste lahko tudi cvetoče avtomobile . Izrabljena vozila, ki bi sicer končala na deponiji, bodo pred uničenjem postala cvetlična korita. V nedeljo, 27. maja , pa vas v Arboretumu Volčji Potok čaka Čarobna simfonija , kjer se bodo obiskovalci razmigali na delavnicah joge in plesa, prisluhnili bodo lahko številnim glasbenim spremljevalcem ali pa se preprosto prepustili razvajanju.

Osrednje dogajanje v Kamniku bo spremljal bogat spremljevalni program . Tako bo razglasitvi zmagovalcev sledil koncert Saše Lendero, Mance Špik, Maje Oderlap in Vražjih muzikantov na Veseljakovem odru . V Parku Evropa v Kamniku boste lahko poskusili jedi iz cvetja , na ogled bo tudi posebna likovna razstava z motivi cvetja in zelenja ter predstavitev čebelarstva .

Organizatorji niso pozabili niti na otroke, saj bo v petek, 25. maja, v Keršmančevem parku potekal Veronikin festival, največji otroški festival v kamniški občini, ki ga bodo v Vrtcu Antona Medveda Kamnik letos pripravili v znamenju cvetja. Na obrobju mesta v trgovskem centru Qlandia pa bo potekal prikaz izdelave cvetličnih aranžmajev.

Podrobnejši program s i lahko pogledate spodaj

Za več informacij:

Samo Trtnik,
gsm: +386 40 433 628,
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.