Zanimivo
632 ogledov

Kdo je za odlične družinske počitnice?

Thermana Laško
1/5
Thermana Laško
Vrelci termalne vode, zelena okolica, wellness razvajanja

Le kdo si ne želi sproščenih počitniških dni, ki ostanejo v lepem spominu še dolgo potem, ko je oddih minil? Ravno zato velja skrbno pretehtati, kam se podati na več kot zaslužen oddih. In zakaj si ga ne bi privoščili v letnem času, ki ga imajo mno najraje? Poletje je odlična za obisk Thermane v Laškem, majhnem mestecu s močno razvito pivovarsko, termalno in čebelarsko dediščino.

Thermana Laško | Avtor: Thermana Laško Thermana Laško
Thermana Laško velja za priljubljeno dopustniško točko, ki je na kožo pisana tudi družinam. Otroci bodo uživali v družbi izkušenih in usposobljenih animatorjev, ki bodo dobra družba tako na bazenih kot tudi v večernem mini clubu, kjer bodo pomladno razigrani ustvarjali, se razgibali, krepili možgančke in motorične spretnosti, rajali z maskotama Vodomčkom in Vodomčico ter se pri tem neizmerno zabavali. Seveda bo na vrhu seznama top doživetij v Thermani tudi kopanje pod edinstveno stekleno kupolo, pod katero je moč najti številne vodne užitke za vso družino.

In ko se naužijemo vodnih vragolij, whirpoolov, divjih rek in wellness užitkov, je čas, da se odpravimo ven. Na svež zrak, v bujno zeleno in gozdov polno okolico hotelov.

Thermana Laško | Avtor: Thermana Laško Thermana Laško

Sama destinacija ponuja paleto ležernih sprehajalnih in aktivnih pohodniških poti, pa tudi pestre družinske izlete, pri katerih na primer spoznavamo življenje čebel, iščemo rudniškega škrata med rudniškimi rovi … V Zdraviliškem parku v neposredni bližini hotelov na manjše otroke čakajo ekološka igrala v podobi grajske trdnjave, v njegovem naravnem prebivališču na obrežju reke Savinje pa morda uzrejo tudi vodomca, živopisanega ptička, ki predstavlja maskoto otroških doživetij v Thermani Laško.

Tudi za najstnike poskrbijo. Nedolgo nazaj so otvorili sobo VR doživetij, v kateri lahko na drugačen in interaktiven način spoznate zgodovino grofov Celjskih.

Thermana Laško | Avtor: Thermana Laško Thermana Laško
Ko se utrujeni od raznovrstnih doživetij vrnete v udobnost Thermaninih hotelov, nikar ne pozabite na razvajanje telesa in duha. Piko na i dopustu postavite z edinstvenimi pivovskimi in medenimi wellness tretmaji. In med tem ko bodo starši uživali v pristnih wellness doživetjih, ki pripovedujejo zgodbe Laškega, bodo otroci lahko uživali v naboru nežnih otroških masaž in neg, prilagojenih najmlajšim. Morda jagodna nega obraza za princeske ali pedikura za male prince? Ker so počitnice vendarle namenjene temu, da se sprostimo in pripravimo na nove izzive življenja.

In ker prazna vreča ne stoji pokonci, velja na počitnicah okusiti tudi njihovo kulinariko. Laška medenka je Thermanina hišna specialiteta, narejena iz lokalnega medu, orehov in pregrete smetane, ki velja za kulinarično posebnost tega predela Slovenije.

Dobrodošli v Laškem!