Zanimivo
195 ogledov

Kempinski Palace Portorož in MK Group ostajata pokrovitelja Go to Barcolana from Slovenia

arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Letošnji jadralski praznik je tik pred vrati. Že 51. BARCOLANA in reli regata GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA bosta 12. in 13. oktobra nedvomno postregli s popolnim jadralskim vzdušjem. V času pred velikim spektaklom pa pester spremljevalni program z več kot 300 dogodki že bogati dogajanje za številne športne navdušence in ljubitelje jadranja.

 

Po tem, ko je lani jubilejna 50. Barcolana postregla z Guinessovim rekordom po številu udeleženih jadrnic, se letošnja jadralska poslastica predstavlja v novi preobleki. Prenovljena je tako podoba jadralskega festivala, ki v Trst in okolico privabi okoli 300.000 gledalcev, kot tudi program na morju in kopnem. V 11 dneh, pred glavnim dogodkom, se bo zvrstilo več kot 300 dogodkov, središče dogajanja pa bo v Trstu na Piazza Unità in se bo zaključilo z velikim jadralskim spektaklom v nedeljo, 13. oktobra.

Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož je prepričan, da je »Barcolana 51« ena izmed najprestižnejših svetovnih jadralnih regat na svetu ter da je ponosen, da lahko Hotel Kempinski Palace Portorož že drugo leto zapored podpira ta prestižni dogodek.

 | Avtor: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Dan pred velikim finalom se bodo v Portorožu ob 10. uri na plovbo do Trsta podale posadke na reli regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski Palace in MK Group. Ta bo letos potekala šestič, drugič zapored pa bodo slovenski jadralci štartali iz Portoroža. Lansko leto je zmagala jadrnica Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem, druga je bila Adriatic Evropa Dušana Puha.

Tudi letos sta glavna pokrovitelja slovensko obarvane reli regate Go to Barcolana from Slovenia, ki sta regato že drugo leto zapored pripeljala v Portorož, Kempinski Palace Portorož in MK Group Miodraga Kostića, ki se v Sloveniji vse bolj uveljavlja kot strateški investitor.

»Kot ena izmed vodilnih hotelskih verig v regiji, MK Group aktivno prispeva k razvoju slovenskega turizma in tako Portorož pozicionira kot eno izmed najbolj mondenih in prestižnih turističnih destinacij v tem delu Jadrana,« je poudarila Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslov MK Group, ter dodala, da je strateška usmeritev MK Group podpora lokalnim skupnostim in lokalnim dogodkom. S tem želijo, da destinacije kjer poslujejo, postanejo turistično atraktivne ter vse bolj prepoznavne v svetu. To je hkrati eden izmed glavnih razlogov zakaj je MK Group skupaj s hotelom Kempinski Palace Portorož tudi letos poskrbela, da se jadralna regata Go to Barcolana začenja prav v Portorožu.

 | Avtor: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group
Podpore Kempinski Palace Portorož in njihovih lastnikov MK Group je vesel tudi ambasador reli regate, najuspešnejši slovenski jadralce in olimpijec Vasilij Žbogar. »Poleg dobre promocije za slovenski jadralni šport, je to tudi priznanje dobrega dela vseh, ki v to regato verjamemo že od njenega nastanka. Tudi po zaslugi takšnih pokroviteljev, je regata lahko vsako leto rasla,« poudarja Žbogar.

Vesel sem, da se hotel Kempinski Palace Portorož in MK Group zavedajo pomena vlaganj v lokalno okolje in podpore slovenskemu jadranju, pravi Vasilij Žbogar.

Med dogodki, ki se bodo odvijali na kopnem organizatorji regate izpostavljajo nekaj novosti, med katerimi sta foiling in e-jadranje, ki ju bodo obiskovalci lahko preizkusili v živo. Tako bo letos prvič na Barcolani potekala tudi virtualna regata, katere kvalifikacije bodo med 5. in 11. oktobrom, finalna tekma pa 12. oktobra.

Vsi ljubitelji športa in jadranja, vabljeni drugi vikend oktobra na slovensko obalo, kjer boste lahko uživali v spektakularnih pogledih na sobotni in nedeljsko regato ter začutili tudi tekmovalni utrip najboljših jadralcev.