Zanimivo
2015 ogledov

Kmetje in gozdarji so dobili nov strokovni sejem AGRITECH

1/10
Da je kmetijska in gozdarska stroka tak sejem potrebovala, je pokazal že prvi dan, ko je bilo sejmišče povsem polno. Agritech bo v Celju odprt še vse do nedelje.

Kljub precejšnjemu številu že uveljavljenih kmetijskih sejmov pri nas je Agritech prvi, ki ga lahko obiščete pozimi ter si na več kot 16.000 kvadratnih metrov pokritih in ogrevanih površin ogledate izdelke in storitve več kot 200 blagovnih znamk, ki jih predstavlja 66 razstavljavcev. Nekaj večjih in bleščečih strojev vas bo presenetilo že zunaj, takoj ob vstopu na sejmišče. Celjski sejem je največje in najmodernejše sejmišče, ki edino nudi pogoje za predstavitev tako velike mehanizacije po vzoru svetovnih sejmov. Marsikaterega kmeta, ki se ne more odpraviti na sejem Agritechnika v Hannover, bo tako razveselilo dejstvo, da mu je v Celju zrasel manjši brat.

 | Avtor:
Gneča na sejmu je že prvi dan potrdila besede državnega sekretarja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožeta Podgorška, ki je na otvoritvi dejal, da je zdaj čas, ko kmetijska gospodarstva razmišljajo o nakupih za novo sezono. Na ministrstvu podpirajo posodabljanje kmetijskih gospodarstev in digitalizacijo na področju kmetijstva izpostavljajo kot eno neizogibnih nuj, ki prihaja.

Novejša mehanizacija je pomembna tudi s stališča varnosti, kajti s sodobno opremo se lahko prepreči marsikatera nesreča. Sejem Agritech spremlja kar nekaj dogodkov na temo varnosti, pri programu sodelujejo Zavod za gozdove Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarski zavod, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT).

 | Avtor:

ZKGT je bilo tudi glavni pobudnik sejma, ki se močno trudi povezati celotno stroko. Na svojem področju prepoznavajo pomanjkanje kadra in so v rešitev tega problema danes vsem zainteresiranim predstavili tudi 17 štipendij, ki jih razpisujejo za mlade. Vsi, ki vas štipendije zanimajo, lahko več o njih izveste tukaj.

Sejem lahko obiščete vsak dan do nedelje, 3. februarja med 9. in 18. uro. Za karto boste odšteli 7 EUR, veliko parkirišče pred sejmom pa je za vse obiskovalce brezplačno.

 | Avtor: