Zanimivo
134 ogledov

Kredarica bo dobila novo podobo

Kredarica Spletna kamera
Družba JUB bo z barvito prenovo zunanjega pročelja in notranjih prostorov Triglavskega doma na Kredarici začela to soboto, 7. julija, dela pa bodo potekala od jutra do večera in bodo zaključena predvidoma v ponedeljek, 9. julija.

Po posvetu s predstavniki Planinskega društva Ljubljana – Matica, ki kočo na Kredarici upravlja, ter po najnovejših podatkih Agencije RS za okolje, da bo vreme šele od sobote dalje ugodno za izvedbo pleskarskih del, bo tako 20 zaposlenih iz družbe JUB v okviru akcije Z JUBINI na vrh Slovenije v treh dneh prenovilo okoli 800 kvadratnih metrov lesenih in drugih zidnih površin.

To bo zagotovo razveselilo zlasti tiste obiskovalce gora, ki se bodo že na samem začetku planinske sezone odpravili na to našo najvišjo planinsko postojanko, ki ni bila generalno prenovljena že od leta 1984. Vse ljubitelje gora organizatorja vabita, da obnovitvena dela od sobote do ponedeljka redno spremljajo na FB strani JUB Slovenija, na JUB-ovem YT kanalu ter preko spletnih strani www.jub.si in www.pd-ljmatica.si.