Zanimivo
2556 ogledov

Laško osvaja balkan

Laško
Letošnje poletje zaznamuje Laško. Regijska kampanja, ki povezuje Balkan in prvič združuje 3 velike balkanske glasbene legende, premika meje. Laško osvaja Balkan z največjim izzivom, v katerem se Neno Belan, Halid Bešlić in Željko Joksimović potegujejo za zadnjo steklenico Laškega.

Srečali so se v slovenskem baru, ker pa je ostala samo ena steklenica legendarnega slovenskega piva, so se odločili, da se zanjo spopadejo s tistim, kar znajo najbolje – s petjem svojih glasbenih uspešnic. In to kar na ulici! Mimoidoči niso mogli verjeti svojim očem in ušesom, ko so v Ljubljani srečali glasbenike in se prepustili skladbam Milimetar Željka Joksimovića, legendarni Miljacki Halida Bešlića in pesmi Sunčan dan Nena Belana.

In kaj so o tem legendarnem sodelovanju in eden o drugem povedale tri balkanske legende?

»Nisem si mislil, da bom kdaj delil mikrofon s tema dvema velikima legendama in vesel sem, da nas je Laško združilo. Ponosen sem, da smo skupaj del projekta, ki dokazuje, da nas glasba vse povezuje, ne glede na državo«, je povedal Željko Joksimović.

Halid Bešlić je ob tem dodal: »Željko in Belan sta vrhunska glasbenika, s katerima je bilo super sodelovati. Še posebej v takšnem vrhunskem projektu z dobro zgodbo, kot je Laško Izziv«.

Neno Belan pa je z veseljem povedal: »Moram priznati, da sem navdušen, da nas je Laško združilo - tri glasbenike iz različnih 'terenov' - saj do sedaj še nismo imeli te priložnosti, da bi se spoznali, kaj šele sodelovali. Druženje z njima je bila fenomenalna izkušnja, ogromno smeha in dobrih vibracij, zato ne dvomim, da bomo ostali prijatelji. Snemanje Laško izziva je bil zanimiv izziv, ki smo ga dobro izpeljali in upam, da so gledalci prav tako navdušeni.«

Že več kot 23 milijonov ploskov

Laško izziv je že dobro ogret, saj so trem glasbenim legendam Slovenci namenili že več kot 6 milijonov ploskov. Ostale balkanske države, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina ter Makedonija, pa so skupaj zbrale že kar 17 milijonov ploskov!

Gre za številko, ki ponosno potrjuje, da je Laško prava balkanska legenda. Ploskate lahko tudi vi, vse do 12. julija.

Zaploskajte za nagrado

Z malo sreče pa je lahko vaša tudi velika nagrada - piva poln Laško hladilnik. Za svojega favorita lahko ploskate vsak dan in si s tem povečate možnosti za zmago. Veliki finale z razglasitvijo zmagovalca Laško izziva bo potekal 12. 7. v živo na festivalu Pivo in cvetje Laško.

In kdo od njih si bo z najboljšim nastopom pripel Laško? Zmagovalca največjega Laško izziva lahko s ploskanjem odločite tudi vi! Obiščite lasko-challenge.com in zaploskajte za svojega favorita!