Zanimivo
100 ogledov

McDonald's končno tudi v Murski Soboti

McDonald's McDonald's
V sklopu nakupovalnega središča BTC City Murska Sobota v Nemčavcih 1d se jutri ob 8. uri zjutraj odpira prva restavracija McDonald's v Pomurju. Nova restavracija v Pomurje prinaša 60 novih delovnih mest ‒ od tega 40 rednih zaposlitev. Otvoritev pa bodo z donacijo lokalni ustanovi že tradicionalno obeležili v duhu svojega mota: "Razmišljaj globalno, deluj lokalno."

Končno McDonald's tudi v Pomurju

Pred 26 leti je McDonald's odprl svojo prvo slovensko restavracijo. Otvoritev murskosoboške restavracije je bila sicer predvidena že za prvo polovico leta, vendar jo je epidemija koronavirusa še nekoliko prestavila. Jutri bodo Pomurci le dočakali težko pričakovano otvoritev.

Gostom so v novi restavraciji na voljo sodobno opremljen prostor, nove tehnologije naročanja, priprave in postrežbe hrane, McCafé ter McDrive

"Ponosni smo, da nam je McDonald's uspelo pripeljati v Pomurje kljub zapletom zaradi epidemije. Prav v negotovih časih je treba ekonomijo še dodatno spodbujati in prepričani smo, da bomo z novimi delovnimi mesti to tudi dosegli. Nova restavracija je opremljena po najsodobnejših standardih, ki so v skladu s svetovnimi merili verige, zato verjamemo, da so tudi Pomurci mnenja, da je bilo nanjo vredno počakati," je povedal Srdjan Krumpak, direktor družbe Alpe Panon, ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald's.

Poleg prepoznavne ponudbe hrane, ki se prilagaja lokalnim okusom, restavracija v Murski Soboti ponuja nov, 450 kvadratnih metrov velik prostor in teraso, na kateri so tudi igrala za otroke. V restavraciji so obiskovalcem na voljo štirje kioski, kjer lahko gostje oddajo naročilo in opravijo plačilo, kar omogoča še hitrejšo postrežbo. Čakanje se je izplačalo, saj z McDonald'som v Pomurje prihajata tudi McCafé in McDrive. Prvi bo poskrbel za pestro izbiro izvrstnih slaščic in odlične kave, drugi pa bo za pot opremil tudi tiste s hitrejšim tempom življenja.

V restavracijah McDonald's za preprečevanje okužbe s koronavirusno boleznijo skrbijo z vzdrževanjem ustrezne razdalje med ljudmi in upoštevanjem higienskih smernic NIJZ

"Po otvoritvi restavracije v Murski Soboti je veliko povpraševanja tudi na družbenih omrežjih," pravi Denis Potočnik, vodja marketinga v McDonald'su. Za murskosoboško otvoritev so tako ob že tako strogih ukrepih, ki jim sledijo, zagotovili še dodatno varnostno pomoč ter talne nalepke in opozorila, ki bodo goste nagovarjala k vzdrževanju medosebne razdalje in drugih higienskih smernic.

4 tisoč evrov donacije lokalni bolnišnici

McDonald's želi z otvoritvijo vsake nove restavracije pozitivno vplivati tudi na lokalno okolje. Poleg tega, da zagotovi nova delovna mesta, v vsakem mestu opravi tudi dobrodelno donacijo. V Murski Soboti so donacijo v višini 4 tisoč evrov namenili Splošni bolnišnici Murska Sobota. Direktor bolnišnice dr. Bojan Korošec pravi, da peta največja bolnišnica v Sloveniji strokovno in kadrovsko raste še posebej zadnja leta, zato so vsake pomoči izredno veseli. Vodstvo bolnišnice bo zbrana sredstva namenilo oddelku Covid v stari porodnišnici, ki jo te dni povečujejo in prenavljajo. Če želite tudi sami prispevati k še boljši pripravljenosti na nov val koronavirusne bolezni, lahko tudi sami donirate na spodnji račun TRR Splošne bolnišnice Murska Sobota.

TRR: SI56 01100-6030278282 s sklicem na št.: 00 922022

SPLOŠNA BOLNIŠNICA MURSKA SOBOTA
ULICA DR. VRBNJAKA 6, RAKIČAN
9000 MURSKA SOBOTA

1127 zaposlenih v murskosoboški bolnišnici se donatorjem iskreno zahvaljuje.