Zanimivo
108 ogledov

Nova KBM in Abanka pomagali otrokom za pouk od doma

Otrok tablica Pixabay
Nova KBM in Abanka sta Zavodu za šolstvo predali 172 tablic v vrednosti 40.000€, ki bodo otrokom omogočili učenje na daljavo. Donacijo je kot odličen primer družbene odgovornosti pred dnevi že izpostavila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Širjenje okužbe s koronavirusom je v svetu in pri nas vsakodnevne aktivnosti postavilo na glavo. Omejeno je gibanje na prostem, gospodarske in družbene  aktivnosti se izvajajo v omejenem obsegu. To velja tudi za šole in druge izobraževalne institucije, ki izobraževanje izvajajo na daljavo, otroci pa se učijo in naloge opravljajo doma.

Osnovni pripomoček za tak način učenja in izvajanja izobraževanja sta tablica ali računalnik in dostop do interneta, kar pa ni samoumevna stvar v vsakem slovenskem gospodinjstvu.

Zato so se v Novi KBM in Abanki, ki je od februarja letos članica Skupine Nove KBM, odločili pomagati. Kupili so 172 tablic v vrednosti 40.000,00 EUR in jih v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport predali Zavodu za šolstvo, ki jih je danes poslal otrokom v različnih krajih v Sloveniji, ki do sedaj pouka niso mogli opravljati, saj niso imeli računalnika ali internetne povezave. Donacija je primer dobrega in hitrega sodelovanja med zasebnim in javnim sektorjem.

Nova KBM in Abanka se kot družbeno odgovorni instituciji vključujeta v pomembnejše nacionalne, regijske in lokalne dogodke, projekte in pobude ter tako prispevata k razvoju družbenega in gospodarskega okolja Slovenije.

"V času, ki nas je postavil pred velik ne samo ekonomski temveč predvsem socialni in humanitarni izziv, nismo oklevali. Da se v letu 2020 vsi otroci v Sloveniji ne morejo učiti na daljavo, ni sprejemljivo. Zato smo dali pobudo Zavodu za šolstvo in ob njihovi koordinaciji, hitrem odzivu in nasvetih nakupili potrebno opremo," je povedal predsednik uprave Nove KBM in predsednik nadzornega sveta Abanke John Denhof.

Predsednik uprave Abanke Jože Lenič pa je dodal: "Situacija, v kateri smo se znašli, od nas terja, da stopimo skupaj in vsak po svoje prispevamo k hitrejši vrnitvi v naše normalno življenje. V Abanki že vseskozi skozi številne projekte podpiramo znanje in  verjamemo, da bodo otroci tudi z našo pomočjo lažje preživeli to obdobje in imeli možnost dostopa do učnih gradiv in znanja."