Zanimivo
1134 ogledov

P40 lite: Postani mojster bližinske (makro) fotografije

Huawei P40 Huawei
Bližinska fotografija odkriva tančice skrivnosti sveta, ki ga s prostim očesom komaj zaznamo. Je najbolj vznemirljiv način fotografiranja s pametnim telefonom, še posebej z modelom Huawei P40 lite, saj je ena od njegovih štirih zadnjih kamer prilagojena tej zvrsti.

Več kamer pametnega telefona pomeni bolj vsestransko izkušnjo mobilne fotografije. Glavna kamera je zadolžena za kakovostne fotografije v vseh svetlobnih razmerah, kamera s širokim objektivom, pa da prizor ni okrnjen, kadar se ne moremo od njega oddaljiti. Je predmet, ki vam zanima predaleč, da bi bil na fotografiji opazen? V tem primeru vam pomaga kamera s primerno optično povečavo, pa tudi digitalna ni odveč, če je tipalo glavne kamere zelo visoke ločljivosti. S tem pa še nismo izčrpali vsega, kar danes nudi mobilna fotografija. Brez kamere za zajem globine ne bi bilo čudovitih učinkov zamegljenega ozadja, kamera z makro objektivom pa je zadolžena za razkrivanja sveta »palčkov in vil«. Z njeno pomočjo namreč lahko dosežete izjemo ostrino tudi najmanjših podrobnosti. Vse od mikroskopskih dlačic na nogah žuželk do skrivnega sveta v osrčju cvetlic.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei

Pametni telefon P40 lite vam s kamero za bližinsko fotografijo, ki je ena od štirih v sklopu zadnjih kamer, nudi močno orodje, kaj pa boste z njim storili, je odvisno predvsem od potrpljenja. Najti primeren prizor je še najmanjša težava, saj sledi čakanje na primeren trenutek, predvsem pa mirna roka. Že najmanjša sapica lahko zaniha rožico, v katero ste objektiv usmerili in zato fotografija ni ostra, še težje je ujeti čebelo v trenutku lebdenja pred cvetlico. Popolna fotografija redko uspe iz prve. Potrebno je ogromno poskusov in veliko fotografij, da vam bo uspelo narediti eno res kakovostno. To velja tudi za fotografe z veliko izkušenj, saj bližinska fotografija ni preprosta, a zato so občutki, kot vam uspe, toliko bolj globoki.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei

Makro kamera pametnega telefona P40 lite ima 2-milijonsko tipalo, optimalna razdalja med objektivom in predmetov fotografiranja pa je 4 centimetre. Za vrhunske fotografije mora biti predmet in telefon popolnoma pri miru, zato uporaba stativa ni slaba ideja, čeprav vam lahko kakovostna fotografija uspe tudi iz roke, z njo fotografirajte v dobrih svetlobnih razmerah, zadeti pa morate tudi omenjeno razdaljo. Ko so pogoji izpolnjeni, pa dobite lepe fotografije, z dovolj podrobnosti in z izstopajočimi barvami.

Pametni telefon P40 lite je Huawei namenil mladim uporabnikom, saj jim za dostopno ceno nudi osupljivo zasnovo, inovativni sklop štirih zadnjih kamer, veliko baterijo in zmogljiv procesor Kirin 810. Odlikuje pa ga tudi vrhunski zaslon brez zareze »Punch FullView«. Sprednja kamera je skrita za majhno luknjico v zgornjem levem kotu zaslona, ki s 16,25-centimetri (6,4-palci), polno razločljivostjo HD+ in široko barvno paleto ponuja nepozabno vizualno izkušnjo. Zaradi ozkih robov pa doseže tudi visoko razmerje med zaslonom in telesom kar 90,6 %.

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec meseca marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate? Oglejte si njihovo kratko predstavitev.

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po celem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije tako globalnih kot tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate kako zaženete vaš novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.