Zanimivo
1846 ogledov

P40 lite: Tudi v neznanem kraju se ne boste izgubili!

Huawei P40 Huawei
Aplikacije za vodenje po neznanih krajih in neznanih poteh, so ene najbolj priljubljenih na pametnih telefonih, saj jih potrebujete, ko ste peš, v vozilu ali na kolesu. P40 lite ni izjema in po zaslugi aplikacij v tržnici AppGallery vas nikdar ne bo pustil na cedilu!

Huawei je pametni telefon P40 lite namenil mladim, ti pa radi potujejo, še rajši pa raziskujejo neznane kraje. Časi razprostiranja in branja papirnatih so (verjetno) preteklost, zato so storitve zemljevidov vključno z raznovrstno komponento vodenja nujne na vseh pametnih telefonov. Ker pa na novih Huaweievih zaradi prepovedi ni znane storitve, so na voljo druge, ravno tako kakovostne in učinkovite. Predstavljamo vam tri!

Zanje je značilno, da na pomnilnik naprave lahko prenesejo zemljevide želenih držav ali regij za delovanje brez povezave v internet, imajo možnost prikaza prometa v realnem času, poleg vodenja v vozilu, pa vas vodijo tudi peš, z uporabo javnega prevoza ali na kolesu. So celovite aplikacije »zemljevidov« in vodenja, ki se odlično izkažejo povsod po svetu in v vseh primerih rabe.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei
HERE WeGo

Aplikacija je bila poznana pod imenom HERE Maps, življenje pa je začela na telefonih Nokie, na katerih se je prijela zaradi zmogljivosti, pa tudi preprostosti rabe. Ni pa namenjena samo delovanju brez povezave, kajti ko je je na voljo, deluje toliko bolje. Prikaže podatke o poti, še predno se nanjo odpravite, zna izračunati stroške uporabe javnega prevoza in pridobiti podrobne podatke o stanju na cestah. Napotke podaja s sliko in besedo, ti pa so pravočasni, ne glede na vrsto prevoza in celo, ko hodite peš.

Zaradi celovitosti, zmogljivosti, kakovosti navigacije in veliko brezplačnih in podrobnih zemljevidov držav, je Here Maps prva izbira med aplikacijami za vodenje v tržnici AppGallery. Še zdaleč pa ni edina.

Maps.me

Čeprav so zmožnosti aplikacij za vodenje enake, ima vsaka posebnosti, zaradi katerih je nekaterim neka bolj všeč kot druge. Maps.me za vir uporablja prosto kodne zemljevide OpenStreetMaps, zato so brezplačni. Kot večina podobnih veliko omogoča tudi brez povezave, ko pa je ta na voljo, dobi še nekatere dodatne funkcije, kot so rezervacija prenočišča in podatki o prometu. Prav tako je na voljo vodenje, ko ste peš ali na kolesu, vključeni pa so tudi podatki o javnem prevozu za nekatere država in večja mesta.

OpenStreetMaps je kmalu po prelomu stoletja ustanovil Britanec Steve Coast in pritegnil že več kot dva milijona uporabnikov, ki so prostovoljno pomagali razširiti zemljevide s svojimi podatki. Podobno kot pri Wikipediji namreč lahko vsebine dodaja in dopolnjuje kdorkoli.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei
Sygic

Zadnja od treh aplikacij za vodenje za nove pametne telefone Huawei, pa je slovaška Sygic. Tudi ta omogoča prenos zemljevidov na pomnilnik naprave za kakovostno vodenje z oblico podatkov in možnosti tudi brez povezave. Ko pa je naprava povezana, takrat so na voljo še dodatne funkcije, med drugim podatke o prometu v živo.

Vsaka od navedenih ima prednosti in slabosti, zato je težko reči, da je ena od njih najboljša in primerna za vse. Predlagamo, da si vzamete čas ter jih preizkusite, nato pa izberete tisto, ki vam iz tega ali onega razloga, najbolj ugaja. Kakovostne pa so vse in vse bodo tudi kakovostno opravile naloge, zaradi katerih jo naložite na svojo napravo.

Pametni telefon P40 lite je Huawei namenil mladim uporabnikom, ki jih bo očaral tudi vrhunski zaslon brez zareze "Punch FullView". Sprednja kamera je skrita za majhno luknjico v zgornjem levem kotu zaslona, ki s 16,25-centimetri (6,4-palci), polno razločljivostjo HD+ in široko barvno paleto ponuja nepozabno vizualno izkušnjo. Zaradi ozkih robov pa doseže tudi visoko razmerje med zaslonom in telesom kar 90,6 %. Na voljo pa so tudi vse sodobne tehnologije povezave, zato bodo aplikacije za vodenje kakovostno delovale tudi, ko bo telefon povezana v internet.

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec meseca marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate? Oglejte si njihovo kratko predstavitev.

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po celem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije tako globalnih kot tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate kako zaženete vaš novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.