Zanimivo
7892 ogledov

Preizkusite novi Huawei P40 lite: privlačen paket izjemnih fotografskih lastnosti, zmogljivosti in zdržljive baterije

Huawei P40 Huawei
Huawei je nedavno lansiral novi Huawei P40 lite, ki je močan konkurent na trgu pametnih telefonov zaradi svoje zasnove in tehničnih specifikacij – preberite si članek in vedeli boste več o njegovih ključnih lastnostih.

Fotografija: Sklop štirih kamer, okrepljen z umetno inteligenco, se posebej izkaže pri nočni fotografiji

Huawei P40 lite pritegne že na prvi pogled z značilnim sklopom štirih kamer v matrični 2 x 2 postavitvi. Sklop kamer sestavlja glavna kamera ločljivosti 48 MP, ultra široki objektiv s 120° vidnim kotom, kamera za portretno fotografijo z učinkom globinskih detajlov (bokeh) ter nenazadnje makro objektiv z najkrajšo razdaljo fotografiranja 4 cm. Ta fotografski sistem uporabniku omogoča, da lahko svet okrog sebe ujame v sliko, ne da bi moral zato s seboj nositi težko fotografsko opremo.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei
Za vsakdanjo rabo je najuporabnejša 48 MP glavna kamera. Glavni objektiv se ponaša z lečo visoke ločljivosti, ki je skoraj dvakrat takšna kot pri običajnih kamerah, ki dosegajo vrednosti od 16 MP do 24 MP. Če slikate prizor v naravi, na primer laboda na jezeru, boste pri 5-kratni povečavi na fotografiji videli vse podrobnosti labodovih peres, dolgega vratu in ukrivljenega kljuna živo oranžne barve – natančnost detajlov brez primere.

Pri fotografiranju v nočnih pogojih je predmet slike pogosto temen ali premalo osvetljen, lahko pa sem, ravno nasprotno, soočate z presvetljenostjo in šumom. V nočnem načinu Super Night Huawei P40 lite dopolnjuje Huaweijeve izjemne sposobnosti grafične obdelave in s pomočjo tehnologije lepljenja posnetkov blaži temne madeže na posnetkih, zmanjšuje svetle tone in tako nadzoruje presvetlitev ter zmanjšuje pojavnost šuma. V primerjavi s svojimi predhodniki v istem cenovnem razredu je Huawei P40 lite vrhunska naprava za nočno fotografijo.

Za zajem posnetkov arhitekturnih znamenitosti ali panoramskih posnetkov narave lahko uporabite ultra širokokotni objektiv s 120° vidnim kotom. Primerna je tudi za skupinske fotografije s prijatelji, saj poskrbi, da na posnetku nihče na manjka. Na voljo je tudi makro objektiv za bližinsko fotografijo iz oddaljenosti najmanj 4 cm, ki omogoča zajem najfinejših podrobnosti od prašničnih niti do miniaturnih okrasnih detajlov. Poleg tega lahko kamera bokeh v kombinaciji z glavno kamero zamegli ozadje in ustvari portretno vzdušje, v katerem glavno vlogo prevzame portretiranec.

Zmogljivost: Najsodobnejši procesor Kirin 810 za optimalno prevajanje iger pri visoki hitrosti sličic

Huawei P40 lite je opremljen s procesorjem Kirin 810, ki je izdelan po vrhunskem 7-nanometrskem postopku. Testi GFX Bench kažejo, da je zmogljivost enojedrnega procesorja Kirin 810 kar 11 odstotkov višja kot pri procesorju Snapdragon 730, zmogljivost večjedrnega procesorja pa 13 odstotkov višja. Zato je delovanje procesorja Kirin 810 odlično in navdušuje uporabnike z grafično obdelavo in igralnimi lastnostmi.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei

Pravi preskus za procesiranje grafike, ki jo zahteva določena igra, je koliko podatkov grafični procesor lahko obdela v realnem času. Huawei P40 lite za procesiranje grafičnih podatkov uporablja tehnologijo GPU Turbo 3.0, ki z optimizacijo sistema poveča hitrost procesiranja in izboljša učinkovitost sodelovanja med programsko in strojno opremo. Huawei P40 lite ponuja močno izboljšano hitrost sličic in ponuja milisekundno odzivnost na hitre dotike, s čimer uspešno podpira priljubljene igre kot so Arena of Valor, PUBG Mobile in mnoge druge.

Baterija s kapaciteto 4200 mAh in podporo hitremu polnjenju Huawei SuperCharge s 40 W

Huawei P40 lite je opremljen z baterijo kapacitete 4200 mAh, kar presega običajno nazivno zmogljivost 3000 do 4000 mAh, ki jo zagotavljajo baterije cenovno primerljivih telefonov. Taka baterija uporabniku omogoča nemoteno celodnevno uporabo brez polnjenja.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei
Huawei P40 lite podpira tudi funkcijo hitrega polnjenja Huawei SuperCharge s 40 W, zaradi katere se baterija polni mnogo hitreje kot pri običajnih 18 W za druge tipe telefonov. V le pol ure se bo telefon napolnil do 70 %. Tudi če boste napravo pred spanjem pozabili napolniti, boste imeli zjutraj med zajtrkom še vedno dovolj časa za hitro polnjenje, da bo vaš telefon zdržal do popoldneva. Huawei SuperCharge je tudi nosilec certifikata TÜV Rheinland, kar pomeni, da napravo lahko varno in brez težav uporabljate tudi med polnjenjem.

Huawei P40 lite vrhunski lahek telefon za razvedrilo, idealen za milenijce in generacijo Z. Čudovit je na videz in dotik, poleg tega pa ponuja vrhunske fotografske lastnosti, zdržljivo baterijo s kapaciteto 4200 mAh in fantastično možnost hitrega polnjenja Huawei SuperCharge s 40 W. Če nameravate zamenjati telefon, izberite Huawei P40 lite.

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec meseca marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate? Oglejte si njihovo kratko predstavitev.

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po celem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije tako globalnih kot tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate kako zaženete vaš novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.