Zanimivo
1575 ogledov

Prihodnost je zelena, prihodnost je Cammeo!

Cammeo
1/2
Cammeo
Družba Cammeo je naredila velik korak k skrbi za čisto okolje in v zeleni prestolnici Evrope leta 2016, Ljubljani, predstavila okolju bolj prijazna, električna vozila.

Prvi v Sloveniji in tudi regiji bodo svoje stranke vozili z električnimi avtomobili. "Zelo sem vesel, da lahko v osrčju zelene Ljubljane predstavimo zelo pomembno pridobitev za našo družbo. Električni avtomobili so naša in vaša prihodnost. Elektrifikacija voznega parka za nas ni več le načrt oziroma želja, mi smo s tem že začeli," je na predstavitvi novih vozil povedal lastnik družbe Cammeo Vladimir Minovski in nadaljeval: "V zadnjih letih smo veliko testirali električne avtomobile, saj morajo ustrezati našim smernicam, to so hitro polnjenje, doseg, cena in logistika. V Hyundaiju koni smo našli idealne rešitve za naše zahteve. Želja nam je voziti zeleno, za zeleno prihodnost naših otrok."

Več kot 100 avtomobilov je v voznem parku družbe Cammeo, ki opravijo več kot 40.000 prevozov mesečno in prepeljejo približno 100.000 strank. Z novo pridobitvijo pa si v družbi želijo še povečati število strank, število prevozov in s tem tudi zmanjšati število vozil na ulicah in tudi gnečo na cesti. Direktor izpostave v Sloveniji gospod Denis Vresk je ob predstavitvi izpostavil: "Cammeo je v Sloveniji prisoten malo več kot dve leti in lahko rečemo, da med uporabniki taksi prevozov na sončni strani Alp zelo priljubljen. V Sloveniji nas lahko najdete v štirih mestih, poleg Ljubljane še v Mariboru, Celju in Kopru. Zaposlujemo več kot 160 ljudi, sodelujemo pa tudi s 40-imi vozniki partnerji. Nastopil je čas, da naredimo nov, za nas velik korak naprej. In na novo pridobitev smo zelo ponosni. Predstavljamo vam prvih pet električnih vozil, ki so dopolnila naš vozni park. A to je šele začetek, s tem se je elektrifikacija naše flote šele začela."

Cammeo | Avtor: Cammeo Cammeo

Želja družbe je, da bi bila do konca leta 2020 v voznem parku samo električna vozila. Pri zahtevnem projektu je pomembno vlogo imel tudi Petrol, dobavitelj električne energije. “Z družbo Cammeo Petrol sodeluje že več let in sicer zagotavljamo za celotno njihovo floto oskrbo z alternativnim pogonskim gorivom, to je utekočinjenim naftnim plinom tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Petrol kot glavni in vodilni ponudnik storitve polnjenja za električna vozila se je z veseljem vključil v zamenjavo voznega parka v držbi Cammeo z električnimi vozili. Zagotavljali bomo polnjenje vozil z električno energijo,” je o sodelovanju pri projektu povedal direktor inovativnih poslovnih modelov in digitalizacije v Petrolu Miha Valentinčič in dodal: “Trenutno Petrol v Sloveniji zagotavlja storitev polnjenja z električno energijo na 46ih hitrih polnilnicah in preko 120 klasičnih AC polnilnicah. V naslednjih letih bomo v Ljubljani zgradili še preko 300 polnih mest, poleg tega tudi v ostalih slovenskih mestih , pa na Hrvaškem in sosednji Italiji.”

Floti vozil taksi službe Cammeo se je pridružilo pet električnih vozil znamke Hyundai kona. “Sodelovanje z družbo Cammeo se je začelo v prvi polovici letošnjega leta. Volja in interes z obeh strani sta bila in našli smo skupno rešitev. Našli smo skupni jezik in vesel sem, da je prišlo do dogovora. Hkrati družbi Cammeo čestitam za tako drzen korak,” je povedal predstavnik dobavitelja električnih vozil Tomaž Turk.

Poled Hyundaija in Petrola je del te zgodbe tudi UniCredit Leasing. “Verjamemo v trajnostno mobilnost, verjamemo v elektrifikacijo slovenskega voznega parka in ker je Cammeo naš dolgoletni partner želimo z njimi še nadgraditi to uspešno sodelovanje,” je o sodelovanju pri projektu dodal Jure Bricelj, predstavnik UniCredit Leasinga.

S skupnimi močmi bodo vsi partnerji vključeni v projetk skrbeli za čisto, zeleno okolje.