Zanimivo
406 ogledov

Privoščite si razvajanje kar doma

OMV Slovenija
1/3
OMV Slovenija
Visokokakovostne brisače, izdelane po konceptu pravične trgovine.

Občutek mehkega bombaža po osvežujoči prhi ali kopeli je zagotovo eden najprijetnejših občutkov, ki jih lahko izkusi naša koža. Mehkoba vpojnih bombažnih zank nežno boža površino kože, ko se ogrnemo v brisačo. Za božanski občutek ob stiku z brisačo pa ni primerna katerakoli tkanina, saj morajo biti brisače izdelane iz bombaža visoke kakovosti.

Kako vemo, ali je tkanina kakovostna?

OMV Slovenija | Avtor: OMV Slovenija OMV Slovenija
Brisače lahko ločimo na najrazličnejše načine – po velikosti, formatu in seveda barvi, različni pa so tudi načini tkanja. Ena od glavnih lastnosti, po kateri ločimo kakovostne brisače od nekakovostnih, je vsekakor izbira materiala, iz katerega je tkanina stkana. Za zagotavljanje najvišje ravni udobja je pri izbiri materiala neizogiben kakovosten bombaž. Ko govorimo o kakovostnih brisačah, pa nikakor ne moremo mimo gostote tkanja, ki ima oznako GSM (grams per square metre), kar v prevodu pomeni količina gramov na kvadratni meter. Tkanine z višjo vrednostjo GSM nam dajejo prijetnejši občutek, takšne brisače so tudi mehkejše in bolj vpojne, kar je znak visoke kakovosti izdelka. Posebna lastnost takšnih brisač je tudi njihova vzdržljivost, saj svojo mehkobo ohranjajo dlje, tudi po številnih pranjih, zaradi svojega gostega tkanja pa ostajajo prijetne na otip tudi pri pranju brez mehčalca.

Udobje na pošten način

OMV Slovenija | Avtor: OMV Slovenija OMV Slovenija
Za dodatno mero ugodja ob uporabi mehkih brisač, izdelanih iz stoodstotnega bombaža, poskrbi certifikat pravične trgovine Fairtrade. Ta zagotavlja, da so bile brisače proizvedene v skladu s konceptom pravične trgovine, katerega delovanje temelji na zmanjševanju neenakosti v svetovnem gospodarstvu, saj zagotavlja pravičnejše poslovanje s proizvajalci iz gospodarsko zapostavljenih držav. Pridelovalci bombaža so pogosto spregledani in nemalokrat jih izkoriščajo velike korporacije, in tako prisiljeni delati v zelo slabih delovnih pogojih, z nezadostnim plačilom. S podporo takšnemu načinu proizvodnje in trgovanja izkažemo veliko mero družbene odgovornosti, saj vsi vpleteni v proizvodno verigo prejmejo pošteno plačilo, kar jim omogoča boljše pogoje za dostojno življenje, obenem pa zagotavlja, da so vsi proizvodni postopki opravljeni na okolju prijazen in odgovoren način.

Do razvajanja doma z zbiranjem nalepk OMV

Visokokakovostne brisače različnih barv in velikosti, izdelane iz bombaža, pridobljenega po konceptu pravične trgovine Fairtrade, lahko po izjemno ugodnih cenah in z velikimi prihranki dobite v akciji zbiranja nalepk, ki jih prejmete ob nakupih na vseh bencinskih servisih OMV po Sloveniji do vključno 16. decembra 2019. Za vsakih 10 evrov vrednosti nakupa boste prejeli eno nalepko, z zbranimi dvajsetimi nalepkami pa si boste prislužili vse do 68 odstotkov popusta pri nakupu brisač s certifikatom pravične trgovine Fairtrade. Člani Kluba OMV SMILE & DRIVE boste za ugodnosti pri izdelkih iz celotne kolekcije brisač in ostalih kopalniških pripomočkov potrebovali le 10 nalepk ob hkratnem unovčenju 200 točk, prihranek pa je še večji. Ob nakupu brisač vas bo prijetno presenetilo tudi minimalistično pakiranje, brez odvečne plastike in podobnih materialov, s čimer OMV dopolnjuje svojo zavezo trajnostnemu delovanju in varovanju okolja.