Zanimivo
368 ogledov

Prvi korak elektrifikacije Cammea

Cammeo Cammeo
Cammeo, vodilni regionalni taksi prevoznik, je bil od nekdaj protagonist na področju vprašanja inovacije, kar se je danes še enkrat potrdilo.

Vladimir Minovski, lastnik in generalni direktor Cammea ter predstavniki avtomobilskega giganta Hyundai so danes v Ljubljani podpisali pogodbo o nakupu prve serije pet električnih vozil. Dolgoročne načrte razkriva z naslednjimi besedami: "Cilj je do konca leta 2020 celotno slovensko floto zamenjati na elektriko. Zgoraj navedenih pet avtomobilov modela Kona so 'temeljni kamen' novega poglavja Cammea. Tako želimo postati prvi taksi prevoznik v regiji, kakor tudi v tem delu Evrope, ki bo v celoti vozil na elektriko."

Cammeo | Avtor: Saša Despot novinarska konferenca družbe Taksi Cammeo, na kateri so spregovorili o prihodu Cammea v Slovenijo, Saša Despot

Cammeo je v Sloveniji navzoč od leta 2017, prepoznavna vozila z zelenimi oznakami dnevno vozijo po ulicah Ljubljane, Maribora, Celja, Kopra in Kranja. Ob elektrifikaciji slovenske flote imajo v načrtu omrežiti vsa mesta v Sloveniji ter njihovim meščanom ponuditi najboljšo taksi storitev, kar s seboj prinese povečanje flote, ter odpiranje novih delovnih mest.

Cammeo danes zaposluje 1200 delavcev v 3 državah v 35 mestih ter upravlja z več kot 700 vozili, kar ga postavlja za vodilnega regionalnega taksi prevoznika