Zanimivo
2410 ogledov

Se vaše noge močno potijo? Tako si lahko pomagate!

obuj.se
1/2
obuj.se
Močno potenje nog in posledično premočene nogavice sta težavi, s katerima se srečujejo mnogi.

Mnogi Slovenci se soočajo s težavo prekomernega znojenja nog. Moteč seveda ni le neprijeten občutek, ampak tudi vonj, ki ga zavohamo, ko si sezujemo čevlje. Vzrok za prekomerno potenje nog ni vedno jasen, veliko je odvisno od telesne konstitucije posameznika. Vsi si pa lahko pomagamo z ustrezno higieno ter skrbno izbiro obutve in nogavic.

obuj.se | Avtor: obuj.se obuj.se
Pomemben je material

Pri izbiri primernih nogavic je na prvem mestu vedno ustrezen material. Pomagajo lahko tako posebne "antišvic" nogavice, kot tudi bambusne in volnene nogavice.

 

Z ustrezno izbiro nogavic lahko odpravite večino težav, ki jih povzroča nagnjenost k prekomernemu potenju nog.

ANTIŠVIC nogavice proti potenju nog

Preživite veliko časa na nogah?
Se vaše noge med delom in rekreacijo potijo?
Se želite v svoji obutvi počutiti kar najbolj udobno?

Za vas so pri podjetju obuj.se izdelali posebne ANTIŠVIC bombažne nogavice proti potenju nog. Izdelane so iz čiste bombažne česane preje. Nogavice so namenjene tistim, ki veliko časa preživijo na nogah in trpijo zaradi prekomernega potenja nog. Zaradi visokega deleža bombaža (95%), so nogavice zelo udobne in prijazne do nog. Gre za naraven izdelek, saj nogavice ne vsebujejo barvil in belil, ampak so narejene iz povsem naravnega materiala. Nogavice so na spodnjem delu ter na prstih in petah odebeljene z mehkim frotirjem za bolj udoben občutek med nošenjem. Bombažne nogavice so izdelane v Sloveniji.

obuj.se | Avtor: obuj.se obuj.se
Bambus nogavice

Želite nogavice katere ne stiskajo?
Imate težave z neprijetnim vonjem stopal?
Želite nogavice, ki so izjemno mehke in udobne?

Bambusovo vlakno naravno regulira temperaturo. V najbolj vročih razmerah vas hladi, v hladnih razmerah pa vas greje. Tako poskrbi za udobje v vseh klimatskih razmerah. Nogavice iz bambusovih vlaken imajo naravno antibakterijsko funkcijo, zaradi katere se ne navzamejo neprijetnega vonja. Bambus zaradi svojih naravnih značilnosti uniči do 70% bakterij in preprečuje njihovo razmnoževanje. V nogavicah iz bambusa se boste počutili odlično. Nogavice se nežno oprimejo vašega stopala, ne stiskajo in ne vplivajo na cirkulacijo, zato so primerne tudi za tiste, ki imajo težave z ožiljem.

Volnene nogavice

Si želite stopala, ki bodo vedno suha in topla?
Si želite nogavice, ki so udobne in izdelane iz naravnih materialov?
Imate težave s sklepi in glivicami?


Pletene volnene nogavice iz domače ovčje volne najbolje ogrejejo hladne noge. Domača ovčja volna masira kožo na mikro-ravni in pospeši prekrvavitev nog. Posebnost volne je lanolin oz. volneni vosek. Po zgradbi je zelo podoben sebumu, ki ga izloča naša koža. Lanolin ima veliko pozitivnih učinkov na telo - odbija pršice, plesen, prah, bakterije, viruse in umazanijo. Zato je uporaba izdelkov iz ovčje volne zelo priporočljiva tistim, ki se prekomerno potijo, so alergični na pršice, plesen in prah, imajo težave s sklepi in bolečinami v hrbtenici, trpijo za različnimi kožnimi boleznimi ali slabo prekrvavitvijo.

obuj.se | Avtor: obuj.se obuj.se