Zanimivo
45 ogledov

Skupaj z nami obiščite prvo skupino otrok na morju

Debeli Rtič Saša Despot
V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bomo v Tušu tudi letos na morje odpeljal 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Skupno bomo tako v 17 letih omogočili letovanje 8.600 otrokom širom Slovenije.

Na srečanju z otroki, ki bodo letos letovali v okviru pojekta, bomo o pomenu tovrstnih aktivnosti spregovorili s predstavniki Rdečega križa Slovenije ter se pozabavali “po havajsko”. Za vrhunec srečanja bo poskrbel slovenski raper Nipke.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na letovanju prve skupine otrok in z nami praznujete 17. obletnico najvećjega tovrstnega družbeno-odgovornega projekta, in sicer v četrtek, 11. julija, ob 10.00 uri, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli Rtič (Jadranska cesta 73, Ankaran).

Iz Celja in Ljubljane bomo organizirali prevoz na Debeli rtič, in sicer ob 7.00 izpred Planeta Tuπ Celje ter ob 7.40 izpred Tuš centra Ljubljana BTC (Bratislavska). Predviden odhod domov je ob 13.00. Prosimo vas, da vašo udeležbo sporoćite na anja.marjetic@tus.si ali pr@tus.si.

Projekt Pričarajmo nasmeh

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in kakovostne počitnice, za nekatere so to prve počitnice nasploh ali pa prvič vidijo morje. Vsako leto otroci sodelujejo pri številnih aktivnostih, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, izlet z ladjico, kopanje in zabava z glasbo in plesom. V 17 letih se bo na letovanju skupno zvrstilo že preko 8.600 otrok, ki jih partner projekta Rdeči Križ Slovenije izbere na podlagi objektivnih meril v sodelovanju s Centri za socialno delo, socialnimi službami na Osnovnih šolah ter Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije.