Zanimivo
64 ogledov

Spar doniral 20.000 EUR šolskim knjižnicam

Spar SPAR Slovenija
Ob zaključku akcije Pižama & mleko je podjetje SPAR Slovenija 16 šolskim knjižnicam namenilo donacijo v skupni višini 20.000 EUR. S podarjenimi sredstvi bodo izbrane šole, ki delujejo zunaj urbanih središč, obogatile police svojih knjižnic in tako učencem omogočile dostop do širšega izbora kakovostne otroške in mladinske literature.

V podjetju SPAR Slovenija so v sodelovanju s priljubljenim mladinskim pisateljem Boštjanom Gorencem – Pižamo zasnovali poseben projekt, namenjen dolgoročni spodbudi bralne kulture. Na trgovske police so spomladi postavili pravljice, natisnjene na embalaži trajnega mleka, ki so ljudi prek izdelka, s katerim se dnevno srečujejo, spomnile in navdušile za branje.

Spar | Avtor: SPAR Slovenija SPAR Slovenija

"Bralna kultura potrebuje spodbudo. Poleg besed pa potrebujemo tudi dejanja. Zato smo se ob zaključku odlično sprejete akcije odločili za donacijo, namenjeno tistim slovenskim šolskim knjižnicam, ki delujejo v odročnih krajih in so zaradi majhnosti in oddaljenosti pogosto prikrajšane," je ob podelitvi donacije povedala Janja Štular, vodja marketinga v podjetju Spar Slovenija.

Med prejemniki denarne donacije so osnovna šola Vinica, Stari trg ob Kolpi, Fara, Kapela Križevci, Veržej, Miklavž pri Ormožu, Istrskega odreda Gračišče, Rudija Mahniča – Brkinca Pregarje in Raka ter podružnične šole Osilnica, Adlešiči, Griblje, Kočevska Reka, Puconci in Ambrus. Te šole so bile izbrane zato, ker v okoljih, kjer delujejo, učencem le šolska knjižnica omogoča dostop do knjige. V teh krajih (in vsaj še 10 km okoli njih) ni splošnih knjižnic in ni knjigarn, prav tako tam ni postajališča bibliobusa. Gre za majhne šole, katerih število učencev se giblje od 5 na Podružnični šoli v Osilnici (OŠ Fara) do 295 na OŠ Križevci. Največ, kar 7 obdarjenih šol, je v dolini Kolpe, 4 v Pomurju, 2 na Obalno-kraškem območju ter po 1 na Osrednjeslovenskem, Spodnje-podravskem in Dolenjskem.

Spar | Avtor: Spar Spar