Zanimivo
4122 ogledov

SUV, ki je veliko več kot le prevozno sredstvo

1/5
Peugeot / Bogat tehnološki arzenal
Le kje bi bili ljudje danes brez močne pustolovske žilice, naprednega razmišljanja, uporabnih izumov ter inovacij na raznih področjih, ki nam olajšajo in tudi popestrijo življenje?

Morda ne ravno v kameni dobi, gotovo pa ne veliko dlje. In tako je tudi z avtomobili, ki že dolgo niso le prevozno sredstvo s točke A do točko B, a potem pride Peugeot, predstavi svoj čisto nov SUV Peugeot 2008… in odpre popolnoma nove dimenzije vožnje.

Ljudje so pred prvimi avtomobili bežali ali pa jih namesto z ovacijami "nagradili" s kamenjem in podobnimi predmeti. Danes je avtomobil prijatelj, partner, družinski član, ki naj bi odlično poosebljal uravnotežen življenjski stil povezan z naravo in osebnim ugodjem. Videz, udobje, praktičnost, inovativnost in stik z digitalnim svetom so tako enako pomembni kot varnost, varčnost, okretnost in zmogljivost. Še ščepec futurizma in…. že sedite v novem SUV Peugeot 2008.

Kompakten in vsestransko uporaben SUV s sodobnim dizajnom, prostornostjo, prilagodljivostjo in varnostnimi sistemi nudi raznoliko izkušnjo novih dimenzij vožnje. Po zaslugi inovativnega voznikovega mesta Peugeot 3D i-Cockpit®, naprednih tehnologij ter izbora učinkovitih in zmogljivih motorjev tako na notranje zgorevanje kot tudi na elektriko pa je SUV Peugeot 2008 prava izbira za vse, ki iščejo resnično napreden SUV.

 

Nova dimenzija oblikovanja

Ali je tvoj prvi izbor klasična siva limuzina, ali želite avto, ki vas vsakič znova osupne in navduši?

Francozi se dobro zavedajo, da se velika večina kupcev za svoj novi avto odloči na podlagi čustev. SUV Peugeot 2008 je zato pravi dizajnerski bombonček, ki s svojo drzno in nekoliko futuristično obliko izstopa že na daleč.

 | Avtor: Peugeot / Avtomobil za sodoben življenjski stil Peugeot / Avtomobil za sodoben življenjski stil
Z mogočno in prepoznavno stilsko zasnovo je novi 2008 v očeh mimoidočih prava umetnina, ki na 4,3 metra dolžine združuje predrznost in trpežnost sodobnega športnega terenca ter kompaktnost mestnega avtomobila. Udarni zunanji videz krasi izrazita bočna linija ter okrasna maska z dnevnimi LED lučmi v obliki levjih čekanov, levji značaj modernega športnega terenca pa dopolnjujejo visoki zadnji boki in luči, ki spominjajo na sledove krempljev.

Nova dimenzija tehnologije

Ali kdaj pomislite, kako bi se znašli v središču znanstveno-fantastičnega filma ali pa vsaj z enim očesom pokukali v prihodnost?

K sreči ni treba klicati Georoga Lucasa ali izumiti časovnega stroja, saj je Peugeotov i-Cockpit® po zaslugi digitalnih 3D merilnikov zdaj postal 3D i-Cockpit®. Vau! Impresivno in močno pred časom, a brez skrbi, zanj ne potrebujete 3D očal.

 | Avtor: Peugeot / Merilniki s pridihom futurizma Peugeot / Merilniki s pridihom futurizma

Po meri nastavljiva digitalna instrumentna plošča 3D je pregledna, ponuja najbolj uporabne informacije, ki jih za vožnjo potrebujete in ima tudi konkurenčno prednost v prid varnosti. Podatki o vožnji se približujejo voznikovemu vidnemu polju glede na stopnjo pomembnosti ali kritičnosti, odzivnost voznika pa se skrajša za približno pol sekunde.

Nova dimenzija udobja

Ali date veliko na udobje domačega fotelja in tisti fini občutek pod prsti, kot bi se dotikali mehke svile?

 | Avtor: Peugeot / Fokus na počutje potnikov Peugeot / Fokus na počutje potnikov
Brez skrbi, ne bo vam treba ostati doma, ampak boste venomer iskali izgovore za še en krog z novim SUV Peugeot 2008. Njegova notranjost je namreč zasnovana z mislijo na optimalno udobje potnikov in njihovo počutje. Navdušujejo sedeži, ki odlično objamejo in podprejo telo, po želji pa so odeti v alkantaro ali usnje. Pohvalno natančna je izdelava, uporabljeni materiali pa so na otip in oko prijazni ter v SUV Peugeot 2008 vnašajo kar nekaj plemenitosti in premijske odličnosti.

Nova dimenzija prostora

Ali vas moti občutek utesnjenosti med vožnjo, suvanje s koleni potnikov na zadnji klopi ter večno premajhen prtljažnik za športne rekvizite?

Peugeot ima z novim 2008 odličen odgovor na pomanjkanje prostora v kabini in zadku. Malce večji kot prej ima tudi daljšo medosno razdaljo, kar se blagodejno pozna v notranjosti. Sedenje na voznikovem sedežu odpira popolnoma nove dimenzije prostora ter nudi brezhibno ergonomijo za prebujanje čutov. Prav tako pa je na zadnjih sedežih dovolj prostora, tako za kolena kot tudi glave odraslih potnikov. Odlično je poskrbljeno za najmlajše potnike, saj novi 2008 zagotavlja dve Isofix sidrišči, potniški prostor je v celem dovolj svetel in ga po zaslugi pomične panoramske strehe lahko preplavlja še dodatna svetloba. V prtljažnik gre po novem kar 434 litrov oziroma dobrih 80 litrov več kot prej (in to ne glede na tip motorja, tudi pri izvedenki na 100% električni pogon).

Nova dimenzija varnosti

Ali vas je kdaj strah, da na cesti le ne boste kos vsaki situaciji?

Gost promet, poplava novih znakov, neprevidni pešci in kolesarji, stiska s parkirnim prostorom in še in še so gotovo izzivi, s katerimi se spopadete za volanom avtomobila. Pri Peugeotu niso želeli ničesar prepustiti naključju, zato so novi 2008 za varno vožnjo od začetka do cilja opremili z najnovejšimi varnostno-asistenčnimi sistemi.

 | Avtor: Peugeot / Bogat tehnološki arzenal Peugeot / Bogat tehnološki arzenal

Nova dimenzija pustolovščine

Ali se odlično počutite na asfaltu in kdaj pa kdaj hitro odpeljete zavoje, hkrati pa radi iščete bližnjice proti cilju, uživate v naravi in na težje dostopnih kotičkih planeta?

 | Avtor: Peugeot / Kjerkoli je, je doma Peugeot / Kjerkoli je, je doma
SUV Peugeot 2008 se odlično počuti na asfaltu, že zaradi prednjega pogona in lahkotnega krmiljenja, vendar sta 16-centimetrski odmik od tal in njegov robusten značaj hkrati dovolj velik magnet za skok z asfalta. Kam torej danes?

Ni vrag, da novi SUV Peugeot 2008 ne bo navdušil pustolovcev, ki si konca tedna ne predstavljajo brez izleta na obalo ali v gore. Lev pa rad ustreže tudi z funkcijo za nadzor hitrosti med spustom ter sistem Grip Control, ki z uravnavanjem delovanja elektronike zlahka ukroti sneg, pesek in blato.

Nova dimenzija izbire

Ali ne veste, kakšen pogon je pravi za vas? Bi ostali zvesti klasiki ali pa vas mika elektrika?

Ko se zapičite še v motorno paleto, si morate priznati: novi SUV Peugeot 2008 je kompaktni športni terenec, kot ga še ni bilo. V ponudbi je poleg termičnih (bencinski in dizelski) tudi električni motor. Baterija električnega 2008, ki omogoča 310 kilometrov avtonomije ter se na ultrahitrih polnilnicah do 80 odstotkov napolnil v le pol ure, je pametno umeščena v pod vozila, kar zagotavlja enako bivalno udobje in prostornino prtljažnika kot pri običajnih izvedenkah. S ponudbo tudi 6-stopenjskega ročnega ali odličnega 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika, pa se odpre popolnoma nova dimenzija možnosti izbire.

Zdaj se gotovo strinjate, da novi SUV Peugeot 2008 ponuja popolnoma novo dimenzijo privlačne oblike, kakovostne izdelave, tehnološke naprednosti in motorno paleto za vse potrebe in navade. Da, brez dvoma je novi SUV Peugeot 2008 vozilo s katerim izkusite nove dimenzije vožnje.

Želite tudi vi izkusiti nove dimenzije vožnje z novim SUV Peugeot 2008? Prijavite se na testno vožnjo, ki vas bo prav gotovo prepričala, da je novi SUV Peugeot 2008 tudi pravilna izbira za vas!