Zanimivo
3753 ogledov

Švicarska metoda, ki odstrani tudi najgloblje gubice

Botox-Power Botox-Power
Ni skrivnost, da je ena največjih težav žensk v teh dneh staranje kože. Skoraj vse ženske sanjajo, da bi se staranje ustavilo. Sodobna kozmetika se s tem problemom trudi na več načinov. Toda kateri je najhitrejši in najučinkovitejši? portal Slovensko zdravje je poskušalo odgovoriti na to vprašanje.

Kot običajno začnemo z lepotnimi posegi, ki upoštevajo starostne spremembe kože. Sem spadajo ne samo priljubljene injekcije Botoxa, ampak tudi previdnejše metode, ki lahko privedejo do pomlajevanja.

1. Injekcija botoksa

Eden najbolj priljubljenih posegov v teh dneh. Ena injekcija - in tudi najgloblje gube so zglajene. Botox je majhen odmerek kemikalije, ki nevtralizira obrazne mišice in jih tako sprosti, kar preprečuje, da bi se gube pojavile. Da bi dosegle želeni učinek, morajo vse vpletene ženske opraviti obliko treninga: premagati morajo nervozo, ne smejo se prenajedati in piti alkohola itd. Še več, injekcije Botoxa morate dajati samo v dobro znanih ambulantah, saj lahko v nasprotnem primeru za dolgo časa pokvarijo vaš videz - saj kemikalija zapusti telo v 8 mesecih.

Botox-Power | Avtor: Botox-Power Botox-Power

Botox-Power | Avtor: Botox-Power Botox-Power
2. Kemični piling

Čeprav je redek in zapleten, je učinkovit postopek. Ta piling dlje časa preprečuje gube. Žal ima tudi številne neželene učinke: zelo neprijeten pekoč občutek med postopkom, dolg čas okrevanja po opravljenem postopku in številne omejitve - ne morete v solarij ali na sonce.

3. Microcurrent terapija obraza

Tudi učinkovita metoda v boju proti gubam. Med postopkom je koža obraza izpostavljena šibki električni stimulaciji s posebnimi napravami. To širi kemikalije v koži na celični ravni. Na žalost so tudi tukaj slabosti. Terapija obraza z mikro-tokom ima predvsem težave s starostjo. Preprosto povedano: starejši je kdo, več terapij mora opraviti. Učinek postopka ne traja tako dolgo, kot bi želeli. Upoštevati je treba tudi, da lahko posamezno zdravljenje stane veliko, od 60 – 300 eur.

Botox-Power | Avtor: Botox-Power Botox-Power

Botox-Power | Avtor: Botox-Power Botox-Power
4. Maske za obraz

Najbolj znana in najpogostejša metoda proti gubam. Metoda je priljubljena, ker jo lahko izvaja vsakdo doma. Maske vlažijo kožo, izboljšajo tonus kože. Učinkovitost - bodisi profesionalnih bodisi domačih mask - ni visoka. Če imate srečo, lahko z njo zgladite manjše gubice.

5. Peptidna metoda (razvita v Švici)

Metoda, ki je bila do nedavnega skrivnost slavnih pevk in igralk iz Hollywooda s katero lahko pogosto dosežemo učinke na ravni Botoxa, je sedaj razkrita in končno dostopna tudi "navadni" ženski iz Slovenije!

Vsebujejo popolnoma drugačne sestavine kot klasične injekcije botoxa, vendar so podobno učinkovite. Peptidne metode ne vsebujejo botulinskega toksina in jih je treba nanesti na površino kože. Nima kontraindikacij, vendar ne delujejo tako hitro kot injekcije botoksa: učinek je dosežen v tednu ali dveh. Glavni princip delovanja peptidov je upočasniti impulze živčnih celic proti mišicam, ki tvorijo kožne gube.

Njihova nežna formula gladi gube. Tu lahko najdete tudi pomanjkljivosti: kljub dostopni ceni jo je izjemno težko najti, saj je na trgu precej redka.

V Sloveniji je trenutno na voljo samo en tak izdelek, Švicarskega porekla ki se imenuje Botox-Power.

Botox-Power | Avtor: Botox-Power Botox-Power

Kako se izdelek Botox-Power primerja z klasičnimi Botox injekcijami preverite v tabeli spodaj:

  Botox-Power Botox-Injekcije
Smejalne linije da ne
Globoke gubice da ne
Boleča metoda ne da
Učinkovitost 9/10 7,6/10
Cena 29,95 € od 240 €


Glede na vprašalnik, ki smo ga prejšnji teden objavili za naše bralce jih je večina odgovorila, da bi na sebi najraje poskusila peptidno metodo saj je razmerje med tveganjem, rezultati in ceno najmanjše!

Pred izbiro postopka upoštevajte prednosti in slabosti v vsakem primeru. Upamo, da boste tudi vi našli metodo, ki vam najbolj odgovarja!

P.S.: Spodaj prilagamo povezavo do originalnega zgoraj omenjenega izdelka saj nam je ogromno bralcev po vprašalniku pisalo kje v Sloveniji ga lahko naročijo

Kliknite tukaj za spletno stran izdelka