Zanimivo
3874 ogledov

Tako boste doživeli pravo Slovensko Istro

Red Fairytale
1/20
Red Fairytale
Vsi potrebujemo kdaj tudi nekaj odmora od stresnega vsakdana. Pobegnite na obalo, v osrčje prelepe podeželske pokrajine Slovenske Istre, kjer vas čaka pravi raj za zaljubljence, družine, prijatelje …

Slovenska Istra nudi veliko več kot le skok v morje. Poleg športnih aktivnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje in letenje s padalom, vsem gurmanom ponuja tudi kulinarični raj. Vse, ki radi uživate v odličnem vinu, bo tako navdušil ogled ene številnih pristnih vinskih kleti in nepozabna degustacija vrhunskega slovenskega vina. Obiščete lahko tudi prvo vinsko fontano v Sloveniji, ki se nahaja na hribu s prelepim razgledom v vasici Merzige. Vabi tudi Zeliščni raj v vasi Trsek, kjer si boste lahko ogledali različna domača zelišča in izvedeli več o naravnih poteh do boljšega zdravja.

Red Fairytale | Avtor: Red Fairytale Red Fairytale

Rekreativci bodo navdušeni nad odličnimi možnostmi za kolesarjenje in sprehode. Med najbolj priljubljene poti šteje Pot za srce, ki vodi iz vasice Vanganel do Marezige. Obiščete lahko tudi prečudovit slap Veli Vir nedaleč od vasi Sokoliči ter si ogledate Škocjanski zatok in se sprehodite po "mrtvem" delu morja. Slovenska Istra nudi ogromno aktivnosti, zato vam priporočamo kar večdnevni dopust oz. oddih za podaljšan vikend, ki vam bo omogočil, da boste doživeli čim več pristnih zanimivosti Slovenske Istre.

Odkrijte pravi sprostitveni zaklad na podeželju Slovenske Istre

Le 10 kilometrov od koprskega mestnega središča najdete pravljično nastanitev Red Fairytale – Rdečo pravljico. V mali vasici Marezige vas bo sprejela pristna Slovenska Istra – tipičen primorski benečanski slog z vrsto zanimivih zgradb, ozkimi ulicami in prijetnim primorskim vetrom.

Red Fairytale | Avtor: Red Fairytale Red Fairytale

Red Fairytale | Avtor: Red Fairytale Red Fairytale
Nastanitev Rdeča pravljica ponuja tri idilične apartmaje, vsak ima svoj osebni barvni pridih domače okoliške narave. Manjše število apartmajev zagotavlja popolno sprostitev, daleč od turistične gneče. Uživajte v poslušanju žvrgolenja ptic ter občudujte neokrnjeno naravo Slovenske Istre. Ob večerih posedajte na prelepem vrtu nastanitve, se sprostite v zunanjem jacuzziju ali si pripravite večerjo z žara, ki jo boste uživali v soju sveč in lune. (Več slik nastanitve si oglejte v galeriji.)

V vasici Marezige se nahaja tudi več gostiln in turističnih kmetij, ki vam bodo z veseljem pripravili tipične lokalne jedi, pokušino vin in ponudili vrhunska vina za nakup. Vasica je tudi odlično izhodišče za ogled in raziskovanje bližnjih Švarinskih gričev s prečudovitimi starimi obnovljenimi vasicami in njihovimi zanimivostmi ter treh obalnih turističnih biserov Slovenije. Bližina hrvaške meje tudi vabi na enodnevne izlete v hrvaško Istro.

Vaše gostitelje v nastanitvi Red Fairytale – Rdečo pravljico kontaktirajte še danes prek elektronskega naslova info@apartamentredfairytale.eu. Seveda jih lahko tudi pokličete prek telefona - 031 335 685 (Sašo) ali 041 271 455 (Jasna) - in rezervirate popoln oddih v Slovenski Istri. Več informacij najdete na spletni strani www.apartamentredfairytale.eu.

Red Fairytale | Avtor: Red Fairytale Red Fairytale