Zanimivo
2219 ogledov

Težave z žolčem so težava mnogih

Farmedica Farmedica
Te dni, ko smo vsi več ali manj zaviti v izolacijo, neprijetne občutke tolažimo tudi s hrano.

Kljub temu da je vstop v trgovine omejen, smo za zaloge živil dobro poskrbeli. Skoraj izropane police se hvala bogu še vedno polnijo. Polnijo pa se tudi naši želodčki, ki morda prav v tem času (vsaj pri večini) krulijo celo manj kot v prijaznejših časih.

Hrana, ki vzpodbuja posebej prijetna občutja, je običajno manj zdrava – občutki sreče ob kombinaciji sladko-slano-mastnega pa žal ne trajajo dolgo. Vsakdo, ki je že izkusil bolečine ob premiku žolčnih kamnov, natančno razume, kaj tovrstna hrana povzroča. In najti utež med slastnim in še vedno sprejemljivim ni vedno preprosto. Posebej v stanju tolikšne napetosti, ko jo doživljamo v zadnjih tednih, ne.

Farmedica | Avtor: Farmedica Farmedica
Imate žolčne kamne?

Morda jih imate, pa tega ne veste, saj ne občutite nikakršnih simptomov. V tem primeru vas misel na bližajočo se velikonočno pojedino osrečuje bolj kot mnogo tistih, ki se zelo dobro zavedajo posledic, ki jih povzročajo težave z žolčem. In takšnih v Sloveniji ni malo. Vsako leto je operiranih približno pet tisoč bolnikov, ki jim kamni povzročajo težave. Število tistih, pri katerih se žolčni kamni pojavljajo, pa narašča.

Kako občutimo težave z žolčem?

Bolečina zaradi žolčnih kamnov se pojavlja pod desnim rebrnim lokom, od koder se lahko širi tudi nazaj v hrbet ali v žličko. Spremljata jo lahko slabost, bruhanje in pekoča zgaga. Če bolečine vztraja več ur, je obisk zdravnika nujen, saj je lahko posredi resen zaplet.

Zdravljenje

Za zdravljenje žolčnih kamnov imamo v lekarni na voljo povsem naravno registrirano zdravilo rastlinskega izvora Rowachol, ki je edino uradno, s strani JAZMP (Javna agencij RS za zdravila in medicinske pripomočke) potrjeno zdravilo za žolčne kamne in žolčne težave v slovenskih lekarnah. Na voljo je brez recepta.

 

Farmedica | Avtor: Farmedica Farmedica
Zdravilo Rowachol vsebuje kombinacijo sintezno prečiščenih terpenov naravnega izvora in učinkovito lajša žolčne težave, predvsem boleče krče in tiščanje, znižuje raven holesterola, olajša občutek slabosti in polnosti po močni hrani, vpliva na raztapljanje manjših žolčnih kamnov in hkrati preprečuje nastanek novih.

Njegovo jemanje je posebej blagodejno v času, ko zaužijemo več mastne hrane (npr. med prazniki) in ob tem občutimo prebavne težave. Zdravilo raztaplja manjše kamne, pri večjih, ki jih je treba kirurško odstraniti, pa zdravilo prav tako prinaša pomembne koristi, saj bomo med čakanjem na operacijo napade utrpeli manj pogosto in bodo ti manj boleči.

Želimo vam, da bi te negotove čase znali prebroditi mirno in s kar se da okusno, a obenem zdravo izbiro na krožniku, ki bo prijazna tudi do žolčnika.

Vas zanima več? V sredo, 15. aprila, se ob 10. uri pridružite Javni tribuni na Med.Over. Net o žolčnih težavah, kako jih prepoznamo in kako jih lahko lajšamo oz. zdravimo z zdravilom Rowachol. Gost in vaš sogovornik bo Robert Terčelj, ki z ekipo Farmedice podpira uporabo zdravil rastlinskega izvora, fitoterapijo.