Zanimivo
54 ogledov

Tudi letos prihaja sejem ustvarjalcev Ljubljana Mini Maker Faire!

Ljubljana Mini Maker Faire
1/5
Ljubljana Mini Maker Faire
Ustvarjalna sobota! Ljubljana Mini Maker Faire združuje najboljše, kar ponujata svet inovativnega tehnološkega napredka in svet primarne človeške zabave, njegove radovednosti in kreativnosti!

Ljubljana Mini Maker Faire je del največje svetovne "show and tell" skupnosti, ki promovira ter podpira tako znanstvene in raziskovalne skupnosti kot različne lokalne ustvarjalce DIY-projektov. Dogodek širi ustvarjalnost, ne le v teoriji, temveč tudi v praksi. Vodilo Maker Faira se odlično sklada z misijo njegovega organizatorja Zavoda 404: Vzgajajmo ustvarjalce, ne le uporabnike tehnologije!

Ljubljana Mini Maker Faire bo letos potekal že tretjič. Zbrali se bomo 11. maja na ploščadi Fakultete za računalništvo in informatiko, na Večni poti 113 v Ljubljani. Sejemsko prizorišče bo zaživelo ob 10. uri, program in razstavljalci pa bodo tam vse do 17. ure.

Kdo sploh je maker?

Vsak, ki rad ustvarja, raziskuje, se podaja v neznane vode, gradi in zgradi oz. naredi sam nekaj novega. Vse makerje združujeta strast do raziskovanja in učenja ter deljenje znanja med ljudi. Maker Faire je odlična priložnost za širjenje znanja, saj se na njem srečajo raziskovalni laboratoriji, podjetja, šole, projektne skupine, garažni ustvarjalci. Vsi, ki jih lahko opišemo s skupno besedo: makerji!

Ljubljana Mini Maker Faire | Avtor: Ljubljana Mini Maker Faire Ljubljana Mini Maker Faire

Obiskovalcem vseh generacij bodo razstavljalci predstavili svoje izume, odštekane projekte in napredne tehnologije: avtonomna vozila, brezpilotna letala, virtualno resničnost in robote prihodnosti.

Ljubljana Mini Maker Faire | Avtor: Ljubljana Mini Maker Faire Ljubljana Mini Maker Faire
Poleg razstavljenih izdelkov pa se bodo čez dan odvijale mnoge aktivnosti, ki spodbujajo razvijanje ročnih spretnosti in veščin na različnih področjih tehnologije. Na dogodku bo tudi veliko delavnic, kjer se bodo obiskovalci lahko naučili spajkati, programirati ter ustvarjati, ne le uporabljati računalniške igrice. Nekatere izmed delavnic bodo tudi umetniško obarvane: na njih bodo udeleženci lahko sestavljali, šivali, barvali in sploh izražali svojo kreativnost na različne načine.

Dogajanje na prizorišču bo popestril program na odru, in sicer s predstavitvami makerjev ter pogovori o priložnostih, ki jih prinašajo programi javnih in privatnih izobraževalnih institucij po Sloveniji.

Ljubljana Mini Maker Faire | Avtor: Ljubljana Mini Maker Faire Ljubljana Mini Maker Faire

Na dogodku bo poskrbljeno tudi za tiste, ki radi uživajo v kulinaričnih umetninah. Obiskovalci si bodo lahko privoščili burger pri Lars in Sven Burgers, se posladkali s sladoledom Gelaterije Romantike ali pa si privoščili Iconic Coffee. Pridužite se nam na prečudovito majsko soboto in skupaj z nami ustvarite nepozabno izkušnjo!

Več informacij najdete na spletni strani in Facebook strani projekta.