Zanimivo
70 ogledov

Tuš doniral Smučarski zvezi Slovenije

Tuš SZS
1/2
Tuš
450 mladih smučarjev do dodatnih treningov na reprezentančnem nivoju

Tuš je skupaj z njihovimi kupci zbral kar 71.784 evrov, ki jih bodo namenili za treninge in kondicijske priprave mladih smučarjev. Že drugo leto zapored tako pomagajo slovenskim smučarskim upom, ki bodo lahko razvijali svoje potenciale na reprezentančnem nivoju. Športno kariero bo lahko v 66 dneh treningov gradilo 450 mladih smučarjev iz 109 smučarskih društev in klubov Slovenije, kar v takšnem obsegu brez pomoči Tuša nikakor ne bi bilo mogoče.

Akcija Podprite mlade smučarske upe je v trgovinah Tuš potekala januarja in februarja. Ob nakupu vsakega Tuš izdelka so odstotek od njegove vrednosti namenili v posebni sklad in zbrali kar 71.784 evrov.

"Smučanje je slovenski nacionalni šport in kot odgovoren trgovec se zavedamo, da je vlaganje v novo generacijo športnikov osnova za razvoj in uspeh športa tudi v prihodnje. Ponosni smo, da smo skupaj z našimi kupci ponovno podpiramo mladim smučarje in jim tudi tako omogočamo gradnjo športne kariere," dodaja generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš.

Tuš SZS | Avtor: Tuš Tuš

Brez pomoči ni prihodnosti

Letošnja zbrana sredstva so v Tušu Smučarski zvezi Slovenije predali na Državnem prvenstvu v alpskem smučanju, ki je potekalo na smučišču Krvavec. Na Smučarski zvezi Slovenije poudarjajo: "Brez podmladka enostavno ne gre. Veseli smo, da kot sponzor razumete, da je delo z mladimi tekmovalci na visokem nivoju nujno potrebno. Le tako bomo lahko konkurenčni velikim nacijam, katerim naši asi mešajo načrte in krojijo svetovni vrh. Ponosni pa smo tudi na domiselne akcije vašega podjetja, ki z lepimi gestami pomaga graditi osebnosti že uveljavljenim smučarskim zvezdam."

Na letošnjih pripravah bo lahko z zbranimi sredstvi v 66 dneh od aprila do decembra sodelovalo 450 mladih smučarjev in 105 trenerjev iz 109 smučarskih društev. Smučarska zveza Slovenije zanje pripravlja posebne kondicijske treninge, priprave na tekmovanja v hitrih in tehničnih disciplinah ter posebne treninge pred tekmami, ki bodo izjemno pomembni za dosežke v novi sezoni.