Zanimivo
451 ogledov

Uredimo si prijetno domače in delovno okolje

Dnevna soba Pixabay
Spomladansko čiščenje stanovanja letos vidimo v povsem novi luči. Ker se ta čas veliko več kot sicer zadržujemo doma, je še toliko pomembneje, da si res ustvarimo prijetno okolje, v katerem nam bodo ure hitreje minevale.

Naši prostori kar kličejo po osvežitvi in četudi imamo doma šoloobvezne otroke ali pa delamo od doma, si lahko vsak dan za to odtrgamo nekaj časa. V teh dneh je pač treba poskrbeti za prav vsako stvar, ki pripomore k boljšemu počutju.

Vadba joga pilates | Avtor: Pixabay Pixabay
1. Ustvarimo si kotiček za telovadbo

Odkar smo se znašli v novi realnosti, strokovnjaki vseskozi opozarjajo, kako zelo pomembna je skrb za telo. Resda zdaj lepi dnevi vabijo v naravo, a tu lahko kaj hitro pride do prevelike gneče. Zato si ustvarimo doma kotiček za telovadbo, razgrnimo blazino in vendarle začnimo uporabljati vse pripomočke, ki smo jih kupovali leta in leta, a so prav toliko časa ležali v nekem kotu.

2. Uredimo spominke in fotografije

Ste zadnja leta pridno izpolnjevali zaobljube, da boste čim več potovali, se seznanjali z novimi kraji in kulturami? Gotovo ste z vsake poti prinesli spominke, ob katerih lahko podoživljate dogodivščine, a se je na njih nabrala že debla plast prahu ali pa še vedno v predalu čakajo na svoje pravo mesto. Zdaj je čas za (re)organizacijo. Enako velja za fotografije in naj tiste najljubše vendarle pristanejo v okvirju in na posebnem mestu v vaši dnevni sobi.

3. Poskrbimo za knjižni red

Ste velik knjigoljub in kopičite knjige, že dolgo pa je vaša želja, da bi jih zložili po nekem smiselnem redu? Zberite vse na kup, obrišite prah s polic in ločite leposlovje, strokovno literaturo, otroške knjige, kuharske priročnike. Ko ste že pri slednjih, preizkusite še kakšen recept za bolj zapleteno jed, za katero se doslej nikakor ni našlo dovolj časa.

omara dekoracija | Avtor: Profimedia Profimedia

4. Začnimo uporabljati najlepši servis in šalice

Tudi kuhinja brez dvoma kliče po tem, da ji posvetimo nekaj časa, da se znebimo posode, ki sodi v staro šaro, in končno iz škatel vzamemo najlepši servis, za katerega doslej nikdar ni bilo prave priložnosti. Zdaj vsekakor je. In začnimo uporabljati vse prisrčne skodelice za kavo, morda tiste z znanimi obrazi, da bo naša vsakodnevna razvada še toliko bolj prijala duši in nam bo srce zaigralo.

5. Osvežimo stene

Ste že pred časom nabavili nežne pastelne barve, v katere želite odeti vaš dom? Četudi ste računali na pomoč strokovnjakov, se gotovo lahko tega podviga lotite sami. Vsako novo znanje je dobrodošlo, poleg zadovoljstva, ki ga bo prinesel končni rezultat, pa je lahko pleskanje sten tudi prav sproščujoče. Za piko na i lahko dodamo še kakšno motivacijsko nalepko. Zanjo seveda ni treba fizično v trgovino, naročimo jo lahko na spletu.

gledanje televizije, televizija | Avtor: Profimedia Profimedia
6. Sprostimo se pred televizorjem

V teh nenavadnih časih pa seveda ne smemo pozabiti na sprostitev telesa in duha. Ta je še kako pomembna za normalno delovanje. Ob koncu dneva se lahko mirne vesti uležemo na kavč in si po obvezni dozi dnevnih novic ogledamo dober film ali serijo. Nedavna šestmesečna raziskava mednarodnega podjetja Umlaut je pokazala, da ima najboljše omrežje po uporabniški izkušnji v Sloveniji Telemach. Na njegove fiksne in mobilne storitve se lahko zanesemo. Da bo izbor filmov in serij v tem težavnem obdobju še bolj pester, so pri Telemachu svojim uporabnikom do 4. maja odprli svoje sheme, prav tako pa tudi video klub z več kot 16.000 vsebinami.