Zanimivo
514 ogledov

Vam zmanjkuje energije?

Terme Krka
1/2
Terme Krka
Leta tečejo za vse enako, a to, kako jih nosimo, je stvar odločitve vsakega posameznika. Z zdravim in aktivnim življenjskim slogom lahko dosežemo, da ostanemo biološko mladi in leta postanejo le nepomembna številka.

Pravzaprav nas rojstni dnevi le opozorijo, naj se več posvečamo sebi. Sebi in doživetjem, ki nas razveseljujejo in ohranjajo mlade.

Imate občutek, da komaj še dohajate?

Mladostnost se ne prepozna na obrazu, ampak po tem, kako se človek giblje in razmišlja. Z aktivnim življenjskim slogom, pravilno prehrano, "nežnejšim" odnosom do sebe in s sproščenim, pozitivnim odnosom do okolice lahko ostajamo mladi in vitalni vse življenje.

Z radovednostjo lahko ohranjamo v formi tudi svoj um, zato lažje ohranjamo stik z mlajšimi, lažje sledimo novim tehnologijam in z manj frustracije doživljamo spremembe. Ja, res je - stari smo toliko, kolikor se počutimo.

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka

Že kmalu po 40. letu je treba začeti bolj paziti nase. Življenjski slog ima velik vpliv na to, kako kakovostno in kako dolgo bomo živeli.

Po delovnem obdobju je potrebna regeneracija – v spokojni naravi ob pomoči naravnih zdravilnih faktorjev

Ko pridemo v zrela leta, bi se naše vsakodnevne obveznosti morale zmanjšati, več časa pa bi morali nameniti za to, da poskrbimo zase - za svoje telo, za bistre misli, za vse, kar nas osrečuje in pomlajuje.

Dobro je, da se večkrat vsaj za nekaj dni odmaknemo od vsakdanjega okolja in si vzamemo čas za regeneracijo. Terme Šmarješke Toplice, ki jih obkroža čudovita narava, so dobra izbira, saj poleg sproščajočega zelenega okolja nudijo tudi izvrstno zdravo prehrano, čiste in mirne termalne bazene, veliko možnosti za hojo in kolesarjenje ter nege in masaže z naravnimi učinkovinami.

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka

Terme Šmarješke Toplice so s čudovito zeleno okolico odlična izbira za regeneracijo in oddih.

Svojevrsten oddih, ki razkriva, kako mladostni in fit ste v resnici

V Termah Šmarješke Toplice so letos predstavili nov program, ki je namenjen gostom na pragu zrelih let, torej po 40. letu, in starejšim. Poimenovali so ga Za zdrava zrela leta. Ponuja oddih in tretmaje za sprostitev, hkrati pa ob pomoči strokovnjakov veliko izveste o delovanju vašega telesa in kaj je potrebno spremeniti, da boste ohranili mladostnost in zdravje.

Tisti, ki se morda že soočajo z zdravstvenimi težavami, lahko opravijo tudi preglede pri specialistu (kardiologu in fiziatru) in laboratorijske preiskave, poleg klasičnih tudi take, ki pokažejo nivo stresnega in spalnega hormona v telesu ali morebitne prehranske intolerance.

Darja, 48 let: "Nekaj srebra v laseh in kakšna guba preveč - pa kaj? Še nikoli se nisem počutila bolje! Življenje se pravzaprav šele dobro začne, ko otroci odrastejo. Sedaj se brez slabe vesti lahko posvetim sebi in temu, kar me veseli in drži v dobri formi."

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka

Mladi in lepi smo, če imamo iskrice v očeh in poskočen korak. www.terme-krka.si