Zanimivo
3052 ogledov

Vozili se boste tudi z vojaškimi vozili

1/21
Pomurski sejem
Obiskovalci bodo lahko poskusili okusno hrano iz vojaškega kotla, se preizkusili v streljanju z zračnim orožjem in na simulatorjih ...

Sobra, 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo od 20. do 23. septembra predstavil opremo, tehniko, veščine in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito ter reševanje pri naravnih in drugih nesrečah.

Kar 110 razstavljalcev

Povezal bo profesionalce, prostovoljce in vse, ki skrbimo za varnost domov in družin ter poskrbel za izmenjavo znanja in izkušenj.

 | Avtor: Pomurski sejem Pomurski sejem
110 razstavljavcev iz 11-ih držav bo na 16.000 m2 ponujalo najnovejša vozila in opremo za gasilce, oborožitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, izdelke za preskrbo ter druge pripomočke za obrambo, varnost, zaščito in reševanje.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med oblačili in obutvijo za osebno zaščito, med medicinskim in sanitetnim materialom, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomno zaščito in alarmnimi sistemi pa tudi opremo za prvo pomoč in varstvo pri delu.

Ob poslovnem delu bodo predstavitveni poligon, demonstracijski in tekmovalni prostor dodatno obsegali 35.000m2 površin.

 | Avtor: Pomurski sejem Pomurski sejem
Slovenska vojska se bo vsak dan predstavljala z dinamičnimi prikazi opreme in usposobljenosti svojih enot, z nastopi častne Garde, Športne enote in Orkestra Slovenske vojske. Obiskovalci bodo lahko poskusili okusno hrano iz vojaškega kotla, se preizkusili v streljanju z zračnim orožjem in na simulatorjih ter se popeljali z vojaškimi vozili. Javni zavod za upravljanje dediščine in turizem Pivka omogoča tudi polet s simulatorjem letenja MiG-21.

V četrtek, 20. in v petek, 21. septembra bodo pripadniki Slovenske vojske 2.000 nabornikom predstavili opremo, znanja in vojaške poklice.

Policija je pripravlja poleg vsakodnevnih dinamičnih predstavitev rednih in specialnih enot nastope Policijskega orkestra ter svetovanja obiskovalcem glede osebne zaščite, varovanja in samoobrambe. Obiskovalci bodo lahko preverili svoje spretnosti na simulatorju vožnje motornega kolesa, opravili alkotest in preizkusili očala za simulacijo stanja alkoholiziranosti. Otroci se bodo lahko preizkusili na mini prometnem poligonu, v likovnih delavnicah ter se fotografirali s »policistko« Piko ali »policistom« Leonom.

 | Avtor: Pomurski sejem Pomurski sejem
Gasilska zveza organizira v petek strokovno srečanje, ki mu bo sledila reševalna vaja v sodelovanju gasilcev ter Slovenske vojske in Policije. Dogajanje v soboto, 22. 9. pričenjajo s tekmovanjem iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči. V soboto in nedeljo je na sporedu Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na njem se bo pomerilo kar 5.000 tekmovalcev iz 497 gasilskih društev.

Uprava RS za zaščito in reševanje bo predstavila svojo organiziranost, delo, sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter svojo najnovejšo opremo. V okviru preventivne dejavnosti organizirajo za predšolske in osnovnošolske otroke prve triade v petek dve brezplačni lutkovni predstavi "Pikec Ježek" in "Gasilko Jež".

VIDEO NAPOVEDNIK SOBRA 2018

Vabljeni v zavezništvo obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2018!

www.sejem-sobra.si