Zanimivo
2021 ogledov

Zaradi izjemnega delovanja in dolge avtonomije baterije je Huawei P40 lite najboljši partner pri igranju iger

Huawei P40
1/9
Huawei
Telefon z izjemnim delovanjem je predpogoj za odlično izkušnjo pri igranju mobilnih iger.

Na trg je ravnokar prišel novi Huawei P40 lite, opremljen s procesorjem Kirin 810, ki zagotavlja stabilnost in visoko hitrost sličic pri igrah visoke definicije (HD) ter izboljšano grafiko. In kot da to ne bi bilo dovolj, omogoča tudi daljši čas igre.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei
Vrhunski procesor Kirin 810 in obdelava grafike Kirin Gaming+

Huawei P40 lite poganja procesor Kirin 810, izdelan v 7 nm tehnologiji, ki zagotavlja optimalno energetsko učinkovitost, zato telefon porablja manj energije in se manj segreva. V primerjavi s Qualcommovim procesorjem Snapdragon 730, se procesor Kirin 810 ponaša z 11 odstotkov boljšo zmogljivostjo enojedrnega procesorja, zmogljivost večjedrnega procesorja pa je 13 odstotkov boljša kot pri predhodniku. Grafični procesor uporablja prilagodljivo enoto Mali-G52, ki je po zmogljivosti 15 odstotkov boljša kot pri Snapdragon 730.

Huawei P40 lite uporablja tudi grafično tehnologijo Kirin Gaming+, ki z izboljšanim delovanjem strojne opreme zagotavlja tudi boljšo grafično ločljivost in stabilnost. Vzemimo, na primer, popularno igro PUBG: razvijalci igre so uporabili "uravnoteženo" ("Balanced") grafično ločljivost, da bi igranje omogočili čim večjemu številu uporabnikov. Vendar pa so nekatere naloge, na primer odkrivanje sovražnikov v travi, pri nizki ločljivosti precej bolj zahtevne.

Huawei P40 lite je opremljen s tehnologijo Kirin Gaming+, ki uporabnikom omogoča, da grafično ločljivost nastavijo na visoko ("HD") in uživajo v igri pri boljši kakovosti slike. Poleg tega uporabniki lahko omogočijo tudi možnost glajenja robov "AA" (anti-aliasing) in senčenja ("Shadow"), kar jim omogoča, da od daleč prepoznajo vsako vozilo ali celo opazijo sovražnike, ki se skrivajo v travi.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei

GPU Turbo nove generacije zagotavlja stabilno visoko hitrost sličic

Huawei P40 lite uporablja grafično tehnologijo GPU Turbo nove generacije. Ta že podpira vsaj 30 iger, tudi PUBG, Fortnite, klasično MOBA igro Arena of Valor in mnogo drugih.

Huawei P40 | Avtor: Huawei Huawei
Igralci PUBG, ki uporabljajo Huawei P40 lite, lahko pri igranju uživajo v visoki hitrosti sličic, ki ustreza hitremu poteku igre. Če v igri sodeluje pet igralcev, je občutljivost GPU Turbo na dotik približno milisekunda, kar pozitivno vpliva na natančnost ostrostrelcev. GPU Turbo zagotavlja 10 odstotkov nižjo porabo energije, kar podaljša trajanje baterije P40 lite in s tem daljše igranje iger brez motenj.

Velika baterija s 4200 mAh in možnost hitrega polnjenja HUAWEI SuperCharge s 40 W

Huawei P40 lite ima zmogljivo baterijo kapacitete 4200mAh, kar zadošča za cel dan uporabe. Še pomembnejše je, da HUAWEI P40 lite uporablja tehnologijo hitrega polnjenja Huawei SuperCharge s 40 W, ki uporabniku omogoča, da svojo napravo napolni do 70 odstotkov v le pol ure. Tehnologijo hitrega polnjenja, ki nosi certificiral TÜV Rheinland, omogoča sočasno polnjenje in igranje, ne da bi to vplivala na delovanje naprave.

Če vaš trenutni telefon ne ponuja zanesljive hitrosti, zdržljive baterije in hitrega polnjenja, je čas, da se ozrete k Huawei P40 lite – zagotovo ne boste razočarani.

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec meseca marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate?

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po celem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije tako globalnih kot tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate kako zaženete vaš novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.