Zanimivo
2146 ogledov

Že leta vlagamo v dobre zgodbe.

1/4
SVRK
S pomočjo evropskih sredstev v Sloveniji že leta podpiramo številne uspešne zgodbe ljudi, organizacij in podjetij. V zadnjih petnajstih letih smo jih uresničili več kot 6000. Spremljajo nas praktično na vsakem koraku. Čeprav jih pogosto ne opazimo, zaradi njih živimo boljše in lepše.

Vsak EU sofinanciran projekt je tudi moj oz. naš projekt, zato Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko že četrto leto zapored organizira dneve odprtih vrat EU projekt, moj projekt, ki se jih je doslej udeležilo več kot 17.000 ljudi. Namen kampanje je pokazati, da je naš vsakdan boljši in lepši tudi zaradi dobrih projektov, ki smo jih uresničili s pomočjo evropskih sredstev.

Letos bodo z evropskimi sredstvi sofinancirani projekti svoje zgodbe predstavljali med 12. in 19. majem na več kot 40 dogodkih po Sloveniji. Preko zanimivih delavnic, interaktivnih razstav, lutkovnih predstav, pohodov, športnih iger in drugega zabavnega dogajanja jih boste lahko spoznali v Ajdovščini, Brežicah, Celju, Črnomlju, Grosupljem, Kopru, Krškem, Ljubljani, Logatcu, Mariboru, Martjancih, Metliki, Novi Gorici, Pivki, Planici, Postojni, Radljah ob Dravi, Tolminu, Trbovljah, Velenju, na Vrhniki in v Žalcu.

V Ljubljani bo kar osem dogodkov. Obiščite spletno stran www.eu-skladi.si in preverite, kaj vas čaka na prireditvi »Dan na Savi«, v lutkarskem muzeju in na Ljubljanskem gradu ter kaj za vas v parku Navlje pripravlja raper Trkaj. S Fajn teatrom se boste lahko družili na Mladinski postaji v Mostah in v Večgeneracijskem centru Skupna točka, ki je le eden od osmih večgeneracijskih centrov, ki bodo v okviru dogodkov EU projekt, moj projekt 2018 odprli svoja vrata. S pomočjo evropskih sredstev smo tovrstne centre vzpostavili v vseh slovenskih regijah, ponujajo pa možnosti za druženje, pridobivanje novih znanj in veščin ter spoznavanje novih ljudi in s tem izboljšanje kakovosti vsakdanjega življenja. Aktivnejšemu preživljanju prostega časa najmlajših prebivalcev pa je namenjen projekt Mladi za mlade, ki se bo s snežnim izzivom, šolo teka in drugimi družabno-športnimi igrami predstavil v Planici. Mlajši in tisti starejši so vabljeni tudi na Krožno pot vojaške zgodovine v Pivko.

Obiščite www.eu-skladi.si in izberite SVOJ EU projekt.