Zanimivo
3931 ogledov

Že veš kaj boš počel v maju? Odkrij, zakaj je EU projekt tudi tvoj projekt!

1/5
SVRK
V Sloveniji smo z evropskimi kohezijskimi sredstvi obdobja 2014–2020 podprli več kot 300 projektov, programov ali javnih razpisov v skupni vrednosti več kot 1,8 milijarde evrov, ki imajo skupne cilje: rast, dvig življenjskega standarda in nova delovna mesta.

Vse te številke in sredstva pomenijo uresničene projekte, zaradi katerih v Sloveniji živimo boljše in lepše na številnih področjih. Pomenijo udejanjene poslovne ideje, inovativnost in ustvarjalnost, novo znanje, delovna mesta in boljšo infrastrukturo. Poleg tega pa pomeni vsako ustvarjeno delovno mesto, vsaka vključitev posameznika v programe znanja, vsak zgrajen kilometer ceste, kolesarske poti ali železnice, vsak dostop posameznega gospodinjstva do širokopasovnih povezav, vsak kvadratni meter raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, vsaka možnost boljše zdravstvene oskrbe in vsaka spodbuda podjetjem, tudi nove priložnosti za nadaljnji uspešni razvoj.

Del te uspešne zgodbe so tudi številni uresničeni projekti, ki sodelujejo v kampanji EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2018. Organizira jo Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, zato da bi se zavedali, da je naš vsakdan boljši in lepši tudi in zaradi Evrope ter evropskih sredstev.

V zadnjih dveh letih je bilo organiziranih že več kot 60 dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 17.000 obiskovalcev, letos, ko je EU projekt, moj projekt organiziran že četrtič, pa se med 12. in 19. majem s pestrim dogajanjem predstavlja:

  • več kot 30 dogodkov, preko katerih se predstavljajo zanimivi sofinancirani projekti, 
  • v 23 krajih po Sloveniji v vseh 12 slovenskih statističnih regijah, 
  • preko zanimivih delavnic za mlajše in starejše, interaktivnih razstav, lutkovnih predstav, pohodov, športnih iger ipd.

MOŽNOSTI SOFINANCIRANJA:

Nove priložnosti se nenehno odpirajo prek objav javnih razpisov s strani ministrstev za podjetja, iskalce zaposlitve, javne zavode, društva, različne organizacije in institucije, šole, raziskovalne in visokošolske institucije, občine, nosilce gospodarske dejavnosti in druge, ki jih lahko spremljate na www.eu-skladi.si.

Do leta 2023 ima Slovenija na voljo dobre 3 milijarde evrov razpoložljivih evropskih sredstev, s katerimi smo do danes podprli več kot 300 projektov, programov ali javnih razpisov v skupni vrednosti preko 1,8 milijarde evrov. Vsi imajo skupni cilj: rast in nova delovna mesta. 

Pridružite se nam in spoznajte svoj EU projekt!

Podrobnosti na www.eu-skladi.si.