Zdravje
5678 ogledov

16.500 evrov za ležanje v postelji?

Zdravniki Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Bi sodelovali v tej medicinski študiji? Sliši se mamljivo.

Nemški Inštitut za zračni in vesoljski promet je v začetku meseca objavil oglas za sodelovanje v študiji o negativnih vplivih breztežnosti na povprečno človeško telo. Opis je mamljiv: 89 dni trajanja, 60 dni od tega preživetih v postelji, 16.500 evrov nadomestila. A nemški Spiegel opozarja, da sodelovanje nikakor ne bo enostavno.

Sicer bo imel vsak sodelujoči svojo sobo, a ne bo dovoljeno sprejemati obiskov. Tako bo lahko ležanje hitro postalo zelo dolgočasno in tudi udobno ne bo, saj testiranci ne bodo smeli imeti blazin. Za edino zabavo posameznikov bo poskrbel ekran, ki bo nameščen nad posteljo.

hujšanje, dieta, zdrava prehrana, telovadba Klinična prehrana Zdravje Priznana strokovnjakinja: "Ne razumem, kako lahko toliko ljudi nasede"

V oglasu je zapisano, da bo »študija raziskala slabenje mišic in kosti in premik telesnih tekočin v smer glave, kar vpliva na kardiovaskularni sistem in lahko sproži spremembe oči«. Testiranci bodo imeli omejen jedilnik, ki bo natančno prilagojen potrebam posameznikov. Tudi vsakodnevne dejavnosti kot je tuširanje, hranjenje in opravljanje potrebe bodo morali testiranci opravljati v ležanju, kar bo vsekakor zapleteno. Poleg tega bodo posameznike 24 ur na dan snemali s kamerami.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.