Zdravje > Aktualno
175 ogledov

11 neuporabnih delov telesa

telo Shutterstock
Modrostni zobje, mandeljni, trtica, žolčnik, slepič in še nekaj drugih delov telesa ne potrebujemo več ...

Človeško telo je dovršen organizem, kljub temu pa kar imamo nekaj delov, ki ne služijo nobenemu namenu.

1. Modrostni zob 

Modrostni zobje ponavadi zrastejo med 17 in 25 letom starosti. Velikemu številu ljudi jih odstranijo zobozdravniki, saj v ustih zanje ni dovolj prostora. Naši predniki so jih uporabljali za žvečenje določene vrste hrane – danes pa jih ne rabimo več.  

Le kdo bi lahko dvignil nož nad temi ljubkimi živalcami. Očitno nekateri pri tem | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
2. Zunanje ušesne mišice 

Psi in kunci imajo ušesne mišice, da premikajo ušesa. Ljudje tovrstnih sposobnosti ne rabimo, a imamo kljub temu zunanje ušesne mišice, ki so nam ostale od naših prednikov. 

3. Mandeljni 

Mandeljni so sestavni del limfnega sistema, ki je pomemben za naš imunski sistem. Dokaz za njihovo "neuporabnost" pa so številni posamezniki, ki jim jih vsako leto odstranijo brez posledic za njihovo zdravje. Ne samo, da so mandeljni dovzetni za okužbe, na njih se lahko razvije tudi rak. 

4. Slepič 

Slepič je še eden izmed organov, ki ga veliko ljudem odstranijo. Pritrjen je na deblo črevo, mnenja o njegovi funkciji pa so različna. Nekateri pravijo, da je popolnoma neuporaben, drugi pa, da shranjuje bakterije za ponovni zagon v sistemu po napadih driske. 

5. Ušesna guba 

Majhna kožna guba predstavlja deset odstotkov ušesa. O njenem izvoru obstaja več različnih mnenj. Nekatere raziskave kažejo, da je našim prednikom omogočala sukanje ušesa.

6. Bradavice pri moških 

Moški | Avtor: Profimedias Profimedias
Za razliko od žensk moški seveda otrok ne dojijo. Vzrok, da imajo moški bradavice je v tem, da je fetus na začetku oblikovan po ženski 'predlogi'. 

7. Trtica 

Trtico, ki se nahaja na spodnjem delu hrbtenice, naj bi naši predniki uporabljali za ravnotežje, ker bi lahko imeli nekakšno obliko repa.

9. Sinusi 

Veliko zmede obkroža vprašanje, zakaj imamo sinuse, saj so dobri le za polnjenje s sluzjo, povzročanje glavobolov in pojave okužb.

10. Telesna poraščenost 

Naši predniki so dlake rabili za zaščito in zadrževanje toplote, medtem ko se ji danes trudimo na vsak način znebiti.

11. Žolčnik 

Žolčnik, ki se nahaja tik pod jetri, lahko povzroči veliko težav, v zameno pa ne ponuja prav veliko. Prav tako je dovzeten za nastanek raka, vnetja in žolčne kamne.

Komentarjev 3
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 09:33 20.december 2016.

    Bolj netočnega članka še nisem videla. Mandlji, sinusi - to so naš PRVI organ pri preprečevanju in saniranju okužbe. Če tega ne bi bilo, bi virusi in bakterije nemoteno prišli do notranjih organov, ter začeli štalo tam, namesto ...prikaži več v prvi bojni liniji. Slepič neguje bakterijsko črevesno floro - služi za "ponovni zagon" zdravega črevesja, ki je tudi velik procent našega imunskega sistema.Modrostni zobje so povezani na živčne meridiane, ki povezujejo srce in črevesje. Delujejo kot akumpukturne točke.Če se na nečem lahko naredi rak, to še ne pomeni da je organ za odstranitev - pomeni da je telo preveč čustveno ali kemično zastrupljeno.Izgleda da bi za dohtarje bilo najboljše, če bi odstranili kar vse organe, na katerem se rak pojavi, ali kar je njim neznano za uporabo. Imeli bi ogromno dela, pa denarja tudi.

  • mph 09:36 19.december 2016.

    Ni kaj, bog je šlampasto naredil svoje delo. :-)

  • ode 08:45 19.december 2016.

    Vranica: odraslemu človeku jo lahko odrežejo in normalno živi naprejVsi podvojeni notranji organi z isto funkcijo, npr. ledvici, moda itd: s odstranitvijo enega od obeh človek normalno živi naprejTrepalnice, obrvi: nekatere rase jih nimajo