Zdravje > Aktualno
1954 ogledov

Bomo danes znova presegli 7.000 potrjenih okužb?

PCR testiranje v Stožicah Saša Despot
Po izdanih TAN kodah govorimo o drugi najvišji številki do sedaj.

Število potrjenih okužb kot kaže znova narašča. Po izdanih TAN kodah govorimo o drugi najvišji številki, to je 6451. V torek je bilo izdanih rekordnih 6809 TAN kod, kar je največ doslej, v sredo  6305. V sredo je bilo sicer opravljenih 13.335 testov PCR, s katerimi so potrdili 6.855 novih primerov okužb.

Bomo danes presegli znova presegli 7.000 potrjenih okužb? Pred torkovim rekordom je bilo najvišje število izdanih TAN kod v enem dnevu 4.195, kolikor jih je bilo izdanih 3. novembra lani. 

Matjaž Leskovar v svoji zadnji napovedi ugotavlja, da bomo vrh potrjenih okužb dosegli do konca januarja, v bolnišnicah pa v začetku februarja, "ko bi se lahko približali zasedenosti bolnišnic na vrhuncu četrtega vala". 

"Ocenjujemo, da je dovzetnih še približno četrtina prebivalstva, ker cepiva niso 100 % učinkovita in ker imunost s časom upada," še ugotavlja Leskovar.

Vlada bo predvidoma danes obravnavala spremembe odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku z osebo, okuženo s koronavirusom, je v četrtek napovedal minister za zdravje Janez Poklukar. Kot je dejal, bodo novosti v veljavo najverjetneje stopile v prihodnjem tednu, javnosti pa naj bi jih skupaj z epidemiologi predstavili že danes.

 

 
Komentarjev 5
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:27 14.januar 2022.

    "Ocenjujemo, da je dovzetnih še približno četrtina prebivalstva, ker cepiva niso 100 % učinkovita in ker imunost s časom upada," še ugotavlja Leskovar." Ta kreten še kar melje staro mantro o tem, da cepiva niso 100% učinkovita....Proti Omicronu so točno ...prikaži več 0% učinkovita in to res ni 100%...Bedak koruptivni !!